Öt évet kapott a volt polgármester

Érsekújvár |

Egy 2014 óta húzódó városházi ügy végére tett pontot tegnap az Érsekújvári Járásbíróság. A városi hivatalból eddig még senki nem erősítette meg hivatalosan a döntést, ám a Nový Čas tájékoztatása szerint öt év feltétel nélküli büntetésre ítélték Gejza Pischingert Érsekújvár egykori polgármesterét és Ágh Péter hivatalvezetőt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelésért. Mindkét érintett helyben fellebbezett.

2015-ben hat feljelentést tett Štefan Rovňaník városi főellenőr a városházán tapasztalt visszaélések miatt. A rendőrség három ügyben nem állapított meg bűncselekményt, csupán törvénysértést. Rovňaník jelentésből kiderült, hogy nyoma veszett az európai uniós támogatásból vásárolt gépeknek, azokat is kiselejtezték. 2014 végén 51 287 euró értékű vagyont selejteztek ki a városházán. A legtöbb számítógépet még 2012-ben kapták, ezeket nem a városi költségvetésből, hanem pályázati pénzből vásárolták. A régiófejlesztési osztályon 5460 euró értékben selejteztek ki gépeket és berendezéseket. Štefan Rovňaník elmondta, a műszaki berendezéseknek legalább öt évig a városi hivatal tulajdonában kellett volna maradniuk. Az év végi zárszámadás szerint a városházán keletkezett hiány meghaladta a 37 ezer eurót. A másik feljelentést a rendkívüli jutalmak miatt tették. A város leköszönő vezetése összesen 155 ezer euró jutalmat osztott szét. A városházáról távozó dolgozók között volt, aki 9 ezer, de akadt olyan is, aki 20 ezer eurós jutalmat kapott a novemberi többletmunkáért. Tizenöt volt városházi alkalmazottnak küldtek írásbeli felszólítást, melyben kérték a jutalom visszaadását. Közülük csak öten vették át a hivatalos levelet, a városi hivatal dolgozóinak nem sikerült kapcsolatba lépniük az egykori alkalmazottakkal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?