Kiska búcsúlátogatásán méltatta Besztercebánya megye aktív politikáját

A többség elégedett Kiskával
Besztercebánya |

Besztercebánya megye nehezebb és bonyolultabb problémákkal küzd, mint mondjuk Nyitra megye, jelentette ki hétfőn Andrej Kiska államfő a megyeszékhelyen tett búcsúlátogatásán, miután tárgyalt a megyei önkormányzat vezető politikusaival.

 

Hozzátette: a megyefőnökkel, Ján Lunterrel közösen szomorúan állapították meg, hogy az előző vezetés alatt a megye hanyatlásnak indult. „Az uniós alapokból nem ruháztak át több tízmillió eurót, és ez óriási kárt okozott ennek a megyének, amely egyébként sincs könnyű helyzetben, és amelynek részei a szegény déli járások is, ahol továbbra is magas a munkanélküliség” – fejtette ki az elnök.

„Azt mondják, az utak olyanok, mint a szervezetben az erek. Ha az erek a szervezet egy részében nem működnek, akkor az a testrész elhal. A megye által rendelt vizsgálat szerint a másod- és harmadosztályú, megyei igazgatású utak 43 százaléka nincs megfelelő állapotban, ez összesen 1100 kilométer. Meg kell találni a módját, hogyan számoljuk fel ezt az elhúzódó adósságot, mert máskülönben a megye nem léphet előre” – hangsúlyozta Kiska, aki Lunterrel megvitatta az oktatás és az egészségügy helyzetét is. Utóbbi területen a legnagyobb gondot a szakorvosok hiánya jelenti, főleg a kisebb városokban.

„Nagyon örülök, hogy az önkormányzat itt, Besztercebányán öt, sőt húsz évvel előre gondolkodik. Örömmel állapíthatom meg, hogy itt nem csak a következő választásokra gondolnak, hanem a gyerekeink boldogságára, illetve arra is, hogyan tud az önkormányzat saját aktív politizálással munkahelyeket vagy megfelelő egészségügyi ellátást biztosítani” – tette hozzá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?