GALÉRIA: Kikapott a DAC Rózsahegyen

dac

Az első félidő elején kapott góllal 1:0-ra veszített a DAC a labdarúgó Fortuna Liga rájátszásának utolsó előtti fordulójában.

A dunaszerdahelyi szurkolók piros-fehér-zöld trikókba öltöztek, és egy óriási magyar zászlót formáltak a vendégszektorban, és a himnusz is hangosan szólt, hogy Dušan Tittel, a rózsahegyiek sportigazgatója is jól hallja. A himnusztörvény egyik kezdeményezőjét többször szidalmazták a sárga-kék drukkerek.

Peter Hyballa ezúttal a múlt heti meccstől eltérően a legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát, a kulcsemberek közül Huk hiányzott, akinek a szerediek ellen felszakadt a szemöldöke, illetve eltiltás miatt Čmelík. Elöl a jobb oldalon így Blackman kapott helyet.

A rózsahegyiek már az 5. percben megszerezték a vezetést: Mustedanagicot ugratták ki jól, aki Jedlička mellett a hálóba lőtt - 1:0.

A DAC nem igazán tudott felpörögni, a 25. percben pedig sérülés miatt Divkovicot Bilenkij váltotta. 

Két perccel később Jedlička Gerec labdáját védte, a másik oldalon pedig Bilenkij került helyzetbe, de gyengén lőtt. Ronan távolról próbálkozott, de Macík nyújtózkodva szögletre ütötte a lövést. A dunaszerdahelyi kapu előtt egy szöglet után Gerec fejelt, de Jedlička ezt is bravúrral védte. A másik oldalon Koné fejese alig ment mellé, Davis szabadrúgása a sorfalba vágódott, Bilenkij pedig egy újabb gólhelyzetet lőtt a kapusba.

A második félidő elején, az 54. percben ismét Mustedanagic került helyzetbe, de mellélőtt. A DAC birtokolta többet a labdát, de nem tudott nagy helyzetet kialakítani. A 66. percben az elég lassú Davist Herc váltotta, Hyballa átszervezte a csapatát, Koštrna lett a balbekk, Vida Máté pedig a jobbhátvéd, nyolc perccel később pedig Blackman helyére Taiwo állt be. A DAC dominált, néha tíz emberrel védekeztek a hazaiak, de kontrák után Jedličkának többször kellett bravúrral mentenie.

A hazaiak ezzel a győzelemmel kiharcolták az EL-selejtezőt érő harmadik helyet, a DAC sorozatban másodszor kapott ki. 

Az utolsó fordulóban a nagymihályiakat fogadja a DAC, jövő pénteken.

Galéria

Ružomberok-DAC 1:0 (1:0)

Góllövők: Mustedanagic (5.).

Sárga lap: Maslo, ill. Blackman.

Játékvezető: Kráľovič, 1651 néző.

RUŽOMBEROK: Macík - Čurma, J. Maslo, Kružliak, Jonec- Kosztadinov (89. Jedinák), Takáč, Qose, Gál-Andrezly - Gerec (83. Kochan), Mustedanagic (90. Bobček).

DAC: Jedlička - Koštrna, Šatka, Koné, Davis (66. Herc) - Ronan, Vida M., Kalmár - Blackman (74. Taiwo), Divkovic (25. Bilenkij), Vida K.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?