Kormány: 2712 új munkahely létesült a Tőketerebesi járásban

k
Tőketerebes |

A Tőketerebesi járás részére kidolgozott fejlesztési akciótervnek köszönhetően 2016 augusztusától 2712 új munkahely létesült a járásban, a regisztrált munkanélküliségi ráta pedig 12,73%-ra csökkent. Sikerült tehát túlteljesíteni a 2020 végéig érvényes cselekvési terv célkitűzéseit. Erről Richard Raši (Smer-SD), a beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes tájékoztatott a kormány szerdai kihelyezett ülését követően.

A regisztrált munkanélküliségi ráta a járásban 2016 augusztus végén elérte a 17,06%-ot. A cselekvési tervben szereplő célkitűzés, melyet 2020-ig kellett volna teljesíteni, 13,99% volt. „A mai nappal, több mint másfél évvel a cselekvési terv lezárulása előtt, ezt a célt teljesítettük” – állapította meg Raši.

A Tőketerebesi járás részére kidolgozott fejlesztési akcióterv 2020 végéig 1540 új munkahely létesítésével számolt. „Ezt a feltételt is sikerült teljesíteni, és fennáll a lehetősége, hogy új befektetők érkeznek a járásba” – közölte a miniszterelnök-helyettes.

Hozzátette: a járásban kihasználják az európai uniós és a regionális támogatásokat is. Ez utóbbi összege 2020-ig el fogja érni az 5,8 millió eurót.

Branislav Ondruš (Smer-SD), a Munka- Szociális és Családügyi Minisztérium államtitkára szerint a támogatott új munkahelyek 60 százaléka a magán cégeknél, 40 százalékuk pedig az önkormányzatoknál létesült. A legtöbben a szolgáltatások, az építőipar, az ipar és az egészségügy területén helyezkedtek el.

Marek Čižmár (független), Tőketerebes polgármestere megerősítette, hogy a beruházások iránt elsősorban a kis és közepes vállalkozók érdeklődnek nagyobb számban. Örömtelinek nevezte a regisztrált munkanélküliségi ráta csökkenését. Hozzátette: fokozatosan elősegítik a tartósan munkanélküliek érvényesülését is a munkaerőpiacon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?