Bugár: Cséfalvayová élvezi a támogatásomat

Katarína Cséfalvayová (Híd) parlamenti képviselő élvezi Bugár Béla, a Híd elnöke abszolút támogatását. Bugár ezt az Andrej Danko (SNS) házelnök és Cséfalvayová közötti keddi vitát firtató újságírói kérdésre válaszolva jelentette ki.

Cséfalvayová képviselő asszony és bizottsági elnök természetesen a kormányprogramban foglaltaknak, valamint a három legfőbb közjogi méltóság nyilatkozatának megfelelően jár el. Azt viszont nem tartom jónak sem az egyik, sem a másik fél részéről, ha hajbókolással, vagy a kormánykoalícióból való száműzéssel vádolják egymást

– szögezte le Bugár.

A parlament elnöke kedden felkérte Bugárt, hogy az esettel összefüggésben „beszélgessenek el” a párton belül. Hozzátette: a koalíción belül is előfordul a véleménykülönbség, Danko szerint azonban Cséfalvayová az ülésteremben több olyan dolgot is mondott, amit ha a koalíciós partner is így gondol, ez a koalíció nem működhet tovább.

Cséfalvayová a parlamentben Szlovákia EU- és NATO-tagságának megkérdőjelezését bírálta. Azt mondta, hogy húsz éves külpolitikai konszenzus, illetve a legfőbb közjogi méltóságok közös nyilatkozatát követően eljutottunk oda, hogy a politikai paletta minden részéről megkérdőjelezik Szlovákia uniós és NATO-tagságát.

Danko amiatt bírálta a képviselőnőt, hogy nem vesz figyelembe más véleményt, és hogy a koalíciót általában csak kritizálja, ahelyett, hogy dicsérné. Hozzátette: Szlovákia külpolitikai irányultsága és álláspontja nem változik. Emlékeztetett: 2017 őszén a köztársasági elnökkel és a kormányfővel közösen elfogadtak egy deklarációt, mely szerint Szlovákia jövőjét egyedül az Európai Unió és a NATO tagjaként tudják elképzelni. Danko továbbra is tartja magát ehhez a nyilatkozathoz.

A házelnök felszólította Cséfalvayovát, hogy ha akar, lépjen ki a koalícióból. Ő ezt elutasította, mondván, nem akarja átadni a helyét a szélsőségeseknek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?