A köbölkúti Natiért futnak idén a DGSpinten

DGSprint
Gúta |

Május 25-én, szombaton hatodszor rendezik meg a DGSprint jótékonysági futást Gútán, amelynek bevételét minden évben egy-egy fogyatékkal élő, beteg gyermek, fiatal támogatására ajánlják fel a szervezők. Idén a köbölkúti Kómár Natiért futnak a résztvevők a vízimalom térségében.

Mindannyiunknak vannak kisebb-nagyobb harcai az életben, de a köbölkúti Kómár Natália egész eddigi élete egy harc” – e szavakkal kezdik az 5,5 éves kislány történetének leírása a szervezők az esemény honlapján. Az édesanyja hat hónapos terhesen, rengeteg vért vesztve került kórházban, az aprócska kislány 2013. szeptember 25-én, 850 grammal, a 26. hétben született és sokkal később erős agyvérzést kapott. Pozsonyban kockázatos bélműtéten esett át, de azt is túlélte. Állapota szépen javult, a Szilvesztert már otthon tölthette a család. Az újabb orvosi diagnózisok azonban letaglózóak voltak: vízfejűség, gyermekbénulás és epilepszia. Míg kortársai fejlődtek, már járni tanultak, ő csak feküdt. A várva várt csodát a rehabilitációs kezelések hozták el. Fél év alatt a fekvő babából egy járni tanuló kislány lett, 3 éves korára már egyedül tudott lépdelni, és az epilepsziás rohamok is elmaradtak. A család soha nem adta fel. Óriási akaraterejének és a szülők önfeláldozó gondoskodásának köszönhetően Nati ma már beszélni tanul és speciális magánoviba kezdett járni. A kezelések azonban nagyon sok pénzt felemésztenek, amelyeket a biztosító nem térít, és anyagi okok miatt a kislány számára legmegfelelőbb klinikára sem tudnak eljutni. Ezért kérik a szülők a futás szervezőivel közösen a segítséget.

Május 21-ig tart az előzetes regisztráció, a helyszínen már csak korlátozott számú jelentkezést tudnak fogadni. Három, 7 és 14 kilométeres távon zajlik a verseny, korcsoportok szerinti kategóriákat is kialakítanak, de háromfős csapatok is jelentkezhetnek. A gyerekfutásba óvodások és alsó tagozatos gyerekek kapcsolódhatnak be.

Az esemény évről évre nagyobb népszerűségnek örvend, míg első évben 274-en, tavaly már 700-an regisztráltak. A nevezési díjakból befolyó összeget urnás gyűjtéssel is kiegészítik. A versenyről, a nevezésről és a támogatás lehetséges formáiról a www.dgsprint.eu oldalon olvashatnak bővebb tájékoztatást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?