Danko: A nacionalizmus nem verheti szét az Európai Uniót

Andrej Danko

A nacionalizmusnak nem szabad szétszakítania az Európai Uniót – jelentette ki Andrej Danko, a parlament elnöke a Sme rodina ellenzéki párt és Marine Le Pen találkozója elott.

„Meg kell reformálnunk az EU-t, meg kell próbálnunk javítani azon, ami összekapcsol bennünket. Nem szabad megengednünk, hogy szétverjék az uniót" – mondta Danko, és hozzátette, hisz benne, hogy a májusi választás után egységesebb lesz az Európai Unió. „Erős vezetői lesznek, partnerei Trumpnak, Putyinnyak, és képviselni fogják az érdekeinket" - tette hozzá Danko.

Közölte, nem akar más politikusokat minősíteni, azt sem, hogy a Sme rodina ilyen kampányt folytat a választás előtt. Hangsúlyozta azonban, hogy a nemzeti érzületnek nem szabad önzőnek lennie. Hangsúlyozta, nagy különbség van a hazafiság és a nacionalizmus között.

A francia politikust a Sme rodina látja vendégül. Boris Kollar, a mozgalom elnöke elmondta, három dolog köti össze őket: az unió határainak védelme, valamint a hagyományok és a munka védelme. Bugár Béla, a Most-Híd elnöke a hétvégén úgy reagált, hogy nagyon vékony a határ a patriotizmus és a nacionalizmus között. „Egy patrióta például a hagyományok védelméről beszél. De egy nacionalista, egy szélsőséges mások ellen hangol. Ez a különbség, Le Pen pedig mások ellen dolgozik" - mondta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?