A szlovákok megtörnék a finnek elleni rossz sorozatot

Tatar
Kassa |

Nem egész 24 óra pihenés után újabb komoly ellenfél vár a szlovák jégkorong-válogatottra: az USA 4:1-es legyőzése után ma (20.15) Finnországgal találkozik Craig Ramsay csapata a világbajnokságon.

Épp a világversenyeket érinti a szlovákok egyik negatív szériája: Finnországot nagy tornákon kilenc mérkőzés óta nem tudják legyőzni. Években kifejezve ez még keményebben hangzik: 2004 óta vár a finnek elleni vb-sikerre a szlovák válogatott. Az összesített mérleg sem szívderítő számukra, 34 találkozóból mindössze 7-szer örülhettek.

A nevek alapján most megszakadhat a rossz sorozat. Míg Craig Ramsay szövetségi kapitány csapatában hét játékos érkezett a tengerentúlról, addig a finneknél ketten játszottak idén az NHL-ben. Sem Jokiharju, sem Laamikko nem tartozik azonban a húzóemberek közé. Utóbbiak a finneknél otthon maradtak. Aleksander Barkov közölte elsőként, hogy idén ne számítsanak rá, őt követte Patrik Laine és Rasmus Ristolainen, majd Mikko Rantanen, Teuvo Teräväinen és Sebastian Aho. A zuhanyhíradó szerint a régi-új szövetségi kapitány, Jukka Jalonen nem igazán kedveli az NHL-es játékstílust, és az európai hokit isteníti. Így vagy úgy, mérget vehetünk rá, hogy az öreg kontinensről válogatva is ütőképes gárdát hozott össze. Legnagyobb sztárjuk az ifjú Kaapo Kakko lehet, akit előzetesen a második helyre várnak az NHL-es drafton.

Utóbbi a kanadaiak ellen bizonyította is tehetségét, vezérletével az északiak 3:1-re verték a csupa NHL-es hokissal felálló juharleveleseket.

A szlovákoknál két hokisnak van finnországi tapasztalata, az egyik Denis Godla kapus. „Nagyon technikás játékosaik vannak, remekül korcsolyáznak. Egyetlen sztárjuk sincs itt Kassán, ezért a csapatjátékra fogják helyezni a hangsúlyt. 14-en is a Liigából jöttek, akik így még inkább megmutathatják magukat a szélesebb közönségnek“ – jellemezte az ellenfelet a Kuopio hálóőre, akit Ramsay az első meccs előtt még nem írt be a hivatalos keretbe.

A kisebb szünetekkel nyolc éve Észak-Európában légióskodó Michal Kryštof szerint sem jelent semmit, hogy a riválisok nevei után finn, svéd és KHL-es klubcsapatok szerepelnek. „Fel kell velük venni a versenyt korcsolyázás terén, akkor fogunk tudni valamit elöl is alkotni. Ellenkező esetben nagyon nehéz dolgunk lesz“ – figyelmeztetett az Oulu csatára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?