Marko Daňo: Csapatként kell jól működnünk az amerikaiak ellen

Marko Daňo

A szlovák jégkorong-válogatott holnap este Kassán, 20.15-kor kezdi meg szereplését a hazai rendezésű világbajnokságon az USA csapata ellen. Daňóék bíznak benne, ki tudják használni azt, hogy az amerikaiak hagyományosan rosszul kezdik a nagy tornákat. 
 

Pluszjegyek


„A belépők 80%-át már eladtuk, ez is mutatja, hogy optimálisan szabtuk meg a jegyek árát, nem voltak túl magasak. Az, hogy a válogatottunk Kassán játssza a mérkőzéseit, azt eredményezte, hogy a Steel Arénában is sokkal több lesz a néző, mint 2011-ben volt” – mondta Igor Nemeček, a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke. 


A szlovákok és a csehek mérkőzéseire már áprilisban elfogytak a belépők, de Nemeček elmondta, hogy a szervezőknek sikerült még 700 jegyet felszabadítani Tomáš Tatarék csoportmeccseire, vagyis minden meccsükre plusz 100 db belépő áll a nézők rendelkezésére. Ezeket a jegyeket a szurkolói zónákban megrendezett versenyeken nyerhetik meg a drukkerek. 


Nemeček azt is elmondta, hogy már most biztossá vált: gazdasági szempontból nyereséges lesz a világbajnokság.

 
Nehéz kezdés


Az amerikaiak nagyon erős kerettel érkeztek a vb-re, nem titkolt szándékuk, hogy felülmúlják a tavalyi, Dániában szerzett harmadik helyüket. „Nagyon örülök, hogy ilyen erős csapatunk van – mondta az amerikaiak legnagyobb sztárja, a tavalyi vb pontkirálya, a Chicago támadója, Patrick Kane. – Már tavaly is közel voltunk a végső győzelemhez, de úgy gondolom, idén tényleg sikerülhet megnyernünk a vb-t. Nagyszerű játékosaink vannak, akik tudják, hogy mi kell a sikerhez.” Az amerikaiak olyan sztárokkal érkeztek, mint Ryan Suter, Cory Schneider, Johnny Gaudreau, Jack Eichel és Jack Hughes.


A szlovák válogatott játékosai tudják, hogy a nyitómérkőzésüket az egyik legerősebb ellenfél ellen játsszák, ezt támasztják alá Tomáš Zigo szavai is: „Biztosan nagyon nehéz mérkőzés lesz. Az amerikai csapat tagjai nagyon technikásak és nagyon jól korcsolyáznak. Mindig remek csapatuk van, amelyeket az NHL-ben szereplő sztárok alkotnak.”


A két csapat eddig 27 mérkőzést vívott egymással. Ebből 9-szer a szlovákok nyertek, három döntetlen mellett az amerikaiak 15-ször bizonyultak jobbnak. A gólarány 61:90 a szlovákok szempontjából. A legutolsó szlovák győzelem 2018-ban, a Német Kupán volt. Nagy tornán utoljára 2016-ban, az oroszországi vb-n győzték le a szlovákok az amerikaiakat 3:2-re, Marko Daňo hosszabbításban lőtt góljával. 
Ő így vélekedett a ma esti mérkőzésről: „Az amerikai csapat rendre lassabban rázódik bele az ilyen tornákba. Jó lenne, ha most is így történne, és ezt ki tudnánk használni. A fontos az lesz, hogy jól védekezzünk, és ne engedjük őket kontrázni, mert abban nagyon erősek. De elsősorban csapatként kell jól működnünk a mérkőzésen.”


Libor Hudáček biztosan nem játszik az amerikaiak ellen. Torokfájásra panaszkodott, ezért az orvosok antibiotikumot írtak fel a hokisnak. Majd maga Hudáček erősítette meg, hogy kihagyja az amerikaiak elleni meccset: „Nem érzem jól magam, ezért nem lépek pályára a nyitómeccsen, de mindent megteszek azért, hogy minél előbb a csapat rendelkezésére álljak.”


A szlovák válogatott a vb-re való felkészülést négy győzelemmel és öt vereséggel zárta. Az utolsó két meccsüket, Nagy-Britannia és a norvégok ellen megnyerték.

Érdekes

A pénteki műsor

A CSOPORT

 

16.15: Finnország–Kanada (STV 2, ČT SPORT, SPORT 2 – magyar)

 

20.15: USA–Szlovákia (STV 1, ČT SPORT – 22.40)

 

 B CSOPORT  

 

16.15: Oroszország–Norvégia (STV 2 – 18.50, ČT SPORT – 18.40)

 

20.15: Csehország–Svédország (ČT SPORT, SPORT 2 – magyar, STV 2 – 22.40)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?