Fico ismét Kiskát kritizálja

Robert Fico

Robert Fico, a koalíciós Smer-SD párt elnöke felszólította Andrej Kiska államfőt, hogy a hivatali ideje végéig tartózkodjon Szlovákia külföldi bírálatától.

„Andrej Kiska államfő durván visszaél az elnöki hivatallal tisztán pártambíciók miatt. Ezeket senki sem vitatja el tőle, de az SZK elnöke nem járhat külföldre azért, hogy a saját országa kormányát támadja” – jelentette ki Fico keddi sajtótájékoztatóján.

A Smer-SD elnöke a Die Welt napilapban megjelent interjúra reagált. Kiska a lapnak azt mondta, hogy bár Szlovákia az EU rendes tagállama, ha figyelembe vesszük a piszkos összeköttetéseket a szervezett bűnözés és a szlovákiai politikusok között, valóban úgy tűnhet, hogy országunk egy maffiaállam.

Kiska a politikai elit Ján Kuciak újságíró meggyilkolása utáni arroganciájáról is beszélt. Azt állította továbbá, hogy az olasz maffia szoros kapcsolatban áll a szlovák kormánnyal, és bár Robert Kaliňák belügyminiszter tudott erről, mégsem tett ellene semmit. Az interjúban az államfő Ficót is kritizálta arrogáns magatartása miatt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?