Kemény edzés és önfegyelem

r

Rúzsa Magdi több mint fél évtizede változtatott életmódján. Annak idején sokat sportolt, majd a sok tennivaló miatt elhanyagolta, és néhány kilót felszedett. Amikor ez az újságokban is megjelent, az énekesnő nagyon dühös lett. Amikor meglátta a fényképét, nagy lépésre szánta el magát: megváltoztatta életmódját...

Nem keresett személyi edzőt, ismét eljárt az edzőterembe, ahol sok sportoló hölgy is volt, s beszédbe elegyedett velük. Sokat kérdezett, figyelt, ki mit és hogyan tett. Leszűrte a lényeget, ami régóta ismert: inkább együnk többször, de keveset. 

Egy adag húst, hozzá sok zöldséget és maroknyi szénhidrátot. S ha újra megéhezik, újra 100150 gramm hús, zöldség. Nála nagyon jól működött. Ha vis?szafogta a szénhidrátot, teste tíz nap múlva reagált a változtatásra. Végezetül még két fontos tanulság. Az első: nem kell mindenfélét enni. Ha nem eszünk pizzát, süteményt, délután tésztát, este sört, akkor is érezzük a változást. Nagyon fontos, hogy tudjuk: nekünk mi válik be. 
Magdi rendszeresen sportol. 

Lovagolni hetente többször is kimegy. A lovakat még gyerekkorában szerette meg. Az életmódváltást egyébként súlyzós edzésekkelkezdte, majd a saját súllyal végzett edzésre váltott. Utána jött a kick-box, amit cross-fittel egészített ki. Kardió és kondierősítés egyszerre. Az előbbi küzdősport, mely több tradicionális harcművészet elemeit ötvözi, utóbbi pedig filozófia és egyben versenysport, amely főként olimpiai súlyemelésből, erőnövelő és gimnasztikai gyakorlatokból áll, így a legkomplexebb és legmegterhelőbb mozgásformák csoportjába tartozik. 

Egyébként az énekesnő a nyári koncertek előtt mindig spártai kúrára fogja magát, hogy jobban bírja a terhelést. A tisztítókúrát követően ez két és fél hét, amikor még keményebben sportol és diétázik. Napi hatvan gramm szénhidrát, minimális zsír, semmi cukor, délelőtt fél grépfrút – ez minden és heti hat, ha kijön a lépés, akkor hét edzés. Ahhoz, hogy bírja a tempót a fellépéseken, jó erőnlét kell. 

(urbán)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?