Elkezdődött Pozsonyban a többnyelvűségről szóló nemzetközi konferencia

Pozsony |

Többnyelvűség Szlovákiában – kihívások és perspektívák. A második idegen nyelv és a kisebbségi nyelvek oktatásának támogatása címmel kezdődött hétfőn Pozsonyban egy kétnapos nemzetközi konferencia. Az akció fő szervezője az Állami Pedagógiai Intézet (ŠPÚ). A TASR hírügynökséget a Szlovák Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztérium kommunikációs osztálya tájékoztatta.

 

A konferencia résztvevői alap- és középiskolai igazgatók, idegen nyelveket oktató alap- és középiskolai tanárok, a kisebbségi iskolák, illetve a valamely kisebbségi nyelvet is oktató iskolák pedagógusai, a nyelviskolák oktatói és más, nyelvtanítással foglalkozó szakemberek.

„A konferencia célja, hogy teret biztosítson a tapasztalatcserére, a gyakorlati példák megosztására, valamint a szlovákiai nyelvtanítás jelenlegi helyzetével foglalkozó eszmecserére” – áll az oktatási tárca közleményében. A konferencián szó lesz a tartalomalapú nyelvoktatás (CLIL) eredményeiről is.

Az előadások témái között szerepel az európai távlatú nyelvoktatás, az örömteli tanulás, illetve az angol nyelv és az EU más nyelveinek helyzete. Kedden (5. 7.) mutatják be például a roma nyelv oktatásával kapcsolatos innovatív projekteket, valamint a tartalomalapú nyelvoktatással (CLIL) összefüggésben az alapiskolákban elvégzett kísérleti felmérések eredményeit.

A konferencia munkanyelvei az angol, cseh, francia, német, magyar, roma, orosz, szlovák, spanyol és olasz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?