Átlépte a kétmilliárd dolláros globális bevételt a Bosszúállók: Végjáték

Bosszúállók: Végjáték

Rekordidő alatt, forgalmazása második hétvégéjén már átlépte a kétmilliárd dolláros globális bevételt a Bosszúállók: Végjáték című szuperhősfilm - jelentette be a forgalmazó Walt Disney Co.

A produkcióra, amely 22 Marvel-szuperhősfilm végére tesz pontot, a hazai piacon, az Egyesült Államokban és Kanadában 145,8 millió dollárért, a nemzetközi piacokon 282,2 millió dollárért váltottak jegyet forgalmazása második hétvégéjén, és ezzel elérte a 2,2 milliárd dolláros globális bevételt a Walt Disney Co. becslése szerint. 

A Végjáték egyike azon öt filmnek, amely eddig elérte ezt a bevételt, és minden idők második legnagyobb jegybevételű filmje a 2,8 milliárd dollárt forgalmazó Avatar után. Utóbbi azonban 47 nap forgalmazás után érte el a kétmilliárd dolláros jegybevételt. 

A Bosszúállók: Végjátékban a közönség olyan közkedvelt szuperhősökkel találkozhat, mint a Vasember, Thor és a Fekete özvegy. A film a tavaly bemutatott Bosszúállók: Végtelen háború történetét folytatja, amelynek végén számos Marvel-hős vált porrá. A Végjátékban a túlélők a szupergonosz Thanos életére törnek. Főszereplői között vannak Robert Downey Jr., Chris Hemsworth és Scarlett Johansson.

A május első hétvégéjén bemutatott filmeknek szinte csak morzsák jutottak a jegybevetélekből, a Meagan Good, Dennis Quaid, Michael Ealy főszereplésével fogatott The Intruder című filmdrámára 11 millió dollárért váltottak jegyet, a Charlize Theron, Seth Rogen főszereplésével készült Csekély esély című vígjáték 10 millió dollárt forgalmazott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?