Új, modern autóbuszokat állítanak forgalomba Nyitra megyében

Arriva
Nyitra |

Májustól kilenc új autóbusz áll az utasok rendelkezésére Nyitra megyében. Év végéig további 20 korszerű gépjárművet állítanak forgalomba. Az Arriva társaság 2016-ban kötelezte magát a járműpark korszerűsítésére, miután megnyerte Szlovákia első nemzetközi tömegközlekedési tenderét.

 

A szerződés értelmében, melyet az Arriva írt alá a megyei önkormányzat képviselőivel, a közlekedési vállalatnak tíz éven belül kell korszerűsítenie az autóbuszokat. „A szerződés aláírásakor köteleztük magunkat, hogy az autóbuszok több mint fele légkondicionált lesz, 60 százalékukban biztosítva lesz a vezeték nélküli hálózat (wifi), valamint az elektronikus információs táblák is. Emellett azt is vállaltuk, hogy az autóbuszok átlagos korát 8 év alá csökkentjük” – közölte Iván László, az Arriva társaság szlovákiai vezérigazgatója. Emelni tervezik az alacsony padlózatú autóbuszok számát is.

Májustól hét modern autóbuszt állítottak forgalomba a Nyitra – Léva, Nyitra – Verebély, Nyitra – Gímeskosztolány, Nyitra – Récsény és Nyitra – Pöstyén szakaszokon. Az új, Iveco Crossway Line 12 típusú autóbuszok 49 ülő- és 38 állóhellyel rendelkeznek.

Az érsekújvári járműpark két új, Iveco Crossway Line 10,8 típusú autóbusszal gyarapodott. Ezekben 37 ülő- és 39 állóhely van, illetve alacsony padlózattal rendelkeznek, amely jelentősen megkönnyíti a babakocsit toló anyukák, valamint az idősebb és az egészségkárosodásban szenvedő utasok felszállását. A két új busz a Komárom – Perbete és a Komárom – Bátorkeszi szakaszon fog közlekedni.

Az Arriva biztosítja a buszközlekedést Nyitra megye mind a hét járásában. A helyi érdekű személyforgalom keretében 450 autóbusz szállítja az utasokat. A szerződés aláírása óta eltelt három évben a vállalat a buszok egyharmadát korszerűsítette, a járművek átlagos kora hét évre csökkent. Az alacsony padlózatú járművek száma 10 százalékkal nőtt, a légkondicionált autóbuszok száma megkétszereződött. 2016-ban 18 autóbuszban volt biztosítva a vezeték nélküli hálózat (wifi), 2019 végére az ilyen autóbuszok száma 327 lesz. Megduplázódik az elektronikus információs táblákkal felszerelt járművek száma is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?