Füleki terepfutás – tizenkettedszer

futás

Kezdődik az idei Nógrádi Futóliga. Első állomása szombaton (rajt: 10.00, főszámok: 13.00) Füleken lesz, ahol tizenkettedik alkalommal találkoznak a terepfutásra vágyók. 

František Földeš hívta életre a versenyt, napjainkban azonban már Illés Zoltán, a helyi FTC kerékpárszakosztályának vezetője áll a mintegy húsztagú szervező gárda élén, s a város hathatós támogatásával zajlik.

„Hat távon lesz verseny, tizenöt kategóriában hirdetünk győztest. A 6-tól 15 éves korig 200 m, 400 m, 1 km és 2 km vár a fiatalokra, a két főtáv pedig a 13 km és az 5 km – sorolja a futómenüt Illés Zoltán. – A rajt és a cél, vagyis a teljes versenyközpont a Füleki TC stadionjában lesz. Előzetesen hetven felnőtt és nyolcvan gyerek jelentkezett, de nem tudjuk, mit tesz a részvétellel a várható időjárás-változás. Régi-új pályán zajlik az 5 kilométeres verseny, amely Szentfalig vezet és vissza. Szép kört tesznek meg a versenyzők a Sárkány-hegy körül a 13 kilométeres távon, többnyire föld- és aszfaltburkolaton. Tavaly összesen kétszázan indultak, s idén is várunk mindenkit, aki le akarja tesztelni felkészültségét. Kedvező a nevezési díj is, hiszen az előre nevezettek méretre szabott futótrikót is kapnak. Sok támogatónk van, negyvenöt ajándékcsomag vár a jelenlevőkre.” 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?