A fülekiek nyerték a rimaszombatiak elleni derbit

fülek
Fülek |

Urbančok góljával 1:0-ra győztek a harmadik helyezett fülekiek a második helyen álló rimaszombatiak ellen a közép-szlovákiai III. fociliga szerdai rangadóján, ezzel pontszámban beérték riválisukat a táblázaton.

A derbin volt minden, ami az ilyen felfokozott meccsek sajátja: heves érzelmek, szenvedélyes szurkolás, sportszerűtlen beszólások, csaknem 900 néző, füstbombák, piros lap és egy bombagól.

A rimaszombati kemény mag magyar nyelvű trágár transzparenssel üzent a fülekieknek, akik skandálásaik során nem csak a sajátjaikat biztatták, hanem olykor a vendégeket is becsmérelték.

A pályán is az első perctől fogva szikráztak az indulatok, sok volt a durva belépő. A hosszú sérülés után a rimaszombati összeállításba az előző fordulóban visszatért Lukáš Lupták negyedóra játék után összeszedett egy sárgát, három perccel később még egyet, és számára véget is ért a meccs.

Hogy a sportszerűség mégsem halt ki a játékosokból, azt az mutatta, hogy a hazai Lazsíkot sérülése után az orvos mellett a rimaszombati Szpaszojevics segítette le a pályáról.

A fülekiek nagy elánnal kezdték a meccset, a rimaszombatiak az első tizenöt percben csak keresték a helyüket a pályán. „Mintha be lettek volna drogozva” – mondta végtelenül csalódottan a lefújás után edzőjük, Bari Jenő.

„Paradox módon a kiállítás nem tett jót nekünk, ez a játékunkon is meglátszott” – jegyezte meg a fülekieket irányító Tomáš Boháčik, akinek már az első félidőben kettőt kellett cserélnie sérülés miatt, a két szélső, Lazsík és Rubint kiválása is felborította a terveit.

A hazaiak a 30. percben mégis megszerezték a vezetést, egy szabadrúgás utáni levágódott labdát Urbančok bombázott a hálóba – 1:0.

A második félidőben a fülekiek már kevésbé bírták kondícióval, a rimaszombatiak emberhátrányban is beszorították őket, s bár nem alakítottak ki túl sok helyzetet, két-három egyenlítési lehetőségük azért akadt. Egy szép szabadrúgásfigura után Hrnčiar lövése kijött a kapusról, később Jankovics fektette el Tatárt (aki ősszel még Rimaszombatban védett), de lövés helyett passzolt.

„Szerencsénk is volt, de talán nagyobb szívvel is játszottunk, ezért nyerhettünk – nyilatkozta Tomáš Boháčik. – Egy derbinek sosincs favoritja, de nem készültünk semmi különössel. Örülök, hogy a fiúk végig harcoltak, és miénk a három pont.”

„Lehet, hogy azok után, hogy Rózsahegyen nyertünk, néhányan el voltak szállva, azt hitték, hogy magától fog jönni a győzelem – mondta Bari Jenő. – Úgy gondolom, a szerencsésebb csapat nyert, nem a jobb. A második félidőben hajtottak a srácok, mindent megtettek, de nagyon bánt, hogy a meccs elején nem figyeltek, pedig hangsúlyoztam, hogy a kezdettől fogva százszázalékosan kell koncentrálniuk.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?