Bajnokok Ligája - Az Ajax egygólos előnnyel várja a Tottenham elleni visszavágót

Ajax
London |

Az Ajax egygólos előnnyel várja a Tottenham Hotspur elleni hazai visszavágót a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, miután kedden a párharc első mérkőzésén Londonban 1-0-ra nyert.

 

Vendégként sem tűnt megilletődöttnek az Ajax a mérkőzés elején: a hollandok rövidpasszos játéka, letámadásos taktikája azonnal mezőnyfölényt eredményezett. A több kulcsjátékosát nélkülöző hazaiak beszorultak a saját térfelükre, a labdát pedig csak másodpercekre birtokolták. Az amszterdamiak a leshatáron labdát kapó Van de Beek góljával a 15. percben megérdemelten szereztek vezetést, és a folytatásban is az ő akaratuk érvényesült, bár egyértelmű mezőnyfölényük ellenére Lloris kapujára sok veszélyt nem jelentettek.

A 39. percben újabb fontos játékosát veszítette el az angol gárda: Vertonghent vérző orrsérülés miatt le kellett cserélni, helyére a nem teljesen egészséges Sissoko érkezett. A hajrában kijött a szorításból a Tottenham, amely még zavart is keltett az Ajax kapuja előtt, elsősorban pontrúgásokat követően.

A szünet után vállalta a bátrabb, agresszívabb játékot a házigazda, amely bő húsz percig nyomás alá helyezte a holland csapatot. A Tottenham helyzetei azonban kimaradtak, és a védekezésre koncentráló Ajax kontráiban egyre több lett a veszély, a 78. percben egy holland akció lezárásaként Neres a kapufát találta el ígéretes helyzetből. A hajrában utolsó rohamra indult az angol együttes, de a hollandok védelme jól zárt, az egyenlítés elmaradt, az Ajax pedig a Real Madrid és a Juventus után a Totthenham otthonában is győzni tudott az egyenes kieséses szakaszban.

A visszavágót jövő szerdán rendezik Amszterdamban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?