Egy potyautas túlélte a 2 órás utat a futóműházban

*

A csodával határos módon túlélte egy potyautas egy 2 órás utat az Air France A320-asának futóműházában.

Az Airlive információi szerint az eset még április 14-én történt, a körülmények egyelőre nem tisztázottak, annyit tudni, hogy a potyautas Pointe à Pitre Nemzetközi Repülőtéren mászott be a gépbe, amely a Cayenne-i Félix Eboué repülőtérre tartott.

A francia légitársaságnak a járatkeresők szerint nincs közvetlen járata a két város között, az Airbus A320-as közbenső, Fort-de-France-i megállóval közlekedik az útvonalon, azt pedig nem tudni, hogy mikor és hol fedezték fel a férfit a futóműházban.

Hogy a jegy nélküli utas hogyan élhette túl utazó magasságon a repülést a gép olyan részében, amely nincs nyomás alatt, rejtély. Ahogy az is, hogyan juthatott fel a gépre észrevétlenül. Utóbbit a francia csendőrség is vizsgálja.


A futóműházban tartózkodás három szempontból sem életbiztosítás. Egyrészt kialakításából adódóan nincs benne túl sok hely, jól kell helyezkedni ahhoz, hogy a futómű a behúzáskor ne nyomja agyon a potyautast. A másik, hogy 8 ezer láb magasság fölött kihűléssel kell számolni, a járat viszont az Airlive szerint 30 ezer láb magasságban repült, ebben a környezetben már akár -50 fok alá is süllyedhet a levegő hőmérséklete.

A harmadik, hogy ezen a magasságon a levegő rendkívül ritka, a futóműházban sincsenek olyan körülmények, amelyek kedveznének az emberi szervezet, első sorban az agy működésének. Az itt tartózkodó ember pár perc alatt hypoxiás, azaz oxigénhiányos állapotba kerülhet és elveszítheti az eszméletét, valamint bele is halhat az oxigénhiányba.

A futóműaknában tartózkodó, a repülés közben öntudatlan állapotba kerülő potyautasok sok esetben a leszállást megelőző, pár ezer lábon végrehajtott futóműnyitáskor, vagy a földetéréskor nagy sebességnél kizuhannak a repülőgépből és ez végez velük, amennyiben nem haltak meg a kihűlés, vagy az oxigénhiány következtében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?