Lélek a VASÁRNAPBAN Önmagunkat gyógyíthatjuk

Vasárnap

Testi egészségünk jelentős mértékben lelki épségünktől függ, ha semmiben nem leljük örömünket, de mindenkinek meg akarunk felelni, az megbetegíthet.

Kopornyik Zita pszichológus azt állítja, hogy a folyamatos stressz és a teljesítménykényszer is lehet rák okozója. De jó hír, hogy némi tudatossággal és belső egyensúlyunk visszanyerésével önmagunkat gyógyíthatjuk. A budapesti Margaréta Ház alternatív egészségközpont terapeutája huszonhét éve ebben segíti a daganatos betegeket. 

Van a matematikának és a pszichológiának köze egymáshoz? Mi a közös egy alkoholbeteg és egy rákbeteg között? Miért isznak a nők? Mik derülnek ki, amikor a megbetegedés lelki hátterét próbálják kibogozni egy-egy pácienssel? Természetes dolog a halálfélelem? Magyarországon az elsők között kezdett a Simonton-módszerrel kezelni vagy inkább az öngyógyítás útján vezetni a betegeket. Miért épp ezt választotta? Lehet tudni, hogy a sok szorongás, düh, lemondás, keserűség, bánat milyen kémiai, biológiai folyamatokat indít el a testben, amiből végül rák lesz? Aki eléggé hisz, és végigcsinálja, az mindig meggyógyul? Hol van a határ az egészséges önvédelem és a segítőkészség között? Az orvostudomány elfogadja ezt a módszert, egyáltalán azt, hogy a gyógyulás folyamatában a léleknek legalább akkora a szerepe, mint a testnek? Ha tanácsot kellene adnia, hogy lelki értelemben hogyan előzzük meg a rákot, mi volna az?

Ezekre a kérdésekre is mind választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Vrabec Mária interjúját.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?