Lövöldözés Srí Lankán, gyerekek is meghaltak

Srí Lanka

Tizenöt ember - köztük hat gyermek - holttestére bukkantak Srí Lanka keleti részén egy lakóházban, abban a körzetben, ahol korábban lövöldözés tört ki a biztonsági erők és fiatal muszlimok között - közölte szombaton a hadsereg szóvivője.

A pénteki lövöldözés hat nappal a húsvétvasárnapi véres merényleteket követő razzia során tört ki a Batticaloától - az öngyilkos merényletek egyik színhelyétől - nem messze fekvő Sammanthurai városban. A térségben robbanások voltak, és amikor a katonák a helyszínre érkeztek, fegyveresek rájuk lőttek. A razzia során robbanó mellényeket, robbanószereket, detonátorokat és fémgolyókat találtak.

Rendőri és katonai források korábban azt jelentették, hogy a lövöldözés során legalább négy - feltehetően az Iszlám Állam terrorszervezethez tartozó - fegyverest öltek meg.

A vasárnap három templom és négy szálloda ellen elkövetett, 253 emberéletet kioltó és mintegy 500 embert megsebesítő merényletek óta a rendőrség országszerte razziákat tart, hogy több részletet tudjon meg az elkövetőkről és támogatóikról. A támadások elkövetését az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára. A Srí Lanka-i rendőrség 140 ember után nyomoz, akik a gyanú szerint kapcsolatban állnak az Iszlám Állammal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?