Miért sorolták az alsóházba a felsőszemerédieket?

regiofoci
Felsőszemeréd |

A lévai területi focibajnokság legalsóbb osztályából egy nappal azután lépett ki egy csapat, hogy a mezőnyt felső- és alsóházra osztották. A törölt eredmények utáni módosított táblázaton a felsőszemerédiek feljebb léptek, mégsem kerülhettek a felsőházba.

A 2018/2019-es évadban új lebonyolítási formában rendezik a lévai területi bajnokság VIII. fociligájának küzdelmeit. 

A tizennégy fordulós alapszakasz során mindenki mindenkivel találkozott oda-vissza alapon. Ezt követően a bajnokság két négytagú csoportra oszlott, a felső négyes a bajnoki címért harcol, az alsóházban lebonyolított összecsapásoknak pedig inkább csak helyosztó, illetve presztízsjellege van. 

Az itt játszó csapatoknak ugyanis már nincs hová kiesniük. Újra mindenki mindenkivel kétszer játszik, ami összesen további hat fordulót jelent. A bajnok és egyben a feljutó neve május huszonhatodikán válik ismertté.

A felsőszemerédiek az alapszakasz utolsó fordulójában hazai környezetben csupán 2:2-es döntetlent értek el az oroszkai fakó ellen, így az alapszakaszban ötödikként fejezték be a küzdelemsorozatot. Az Ipolyságtól nyolc kilométerre fekvő 626 lakosú település labdarúgói és vezetői azonban károsultaknak érzik magukat.

„Az alapszakasz utolsó fordulóját követően hétfőn megjelent a sporttechnikai bizottság hivatalos közleménye, amely a két kialakult csoport soron lévő mérkőzéseinek időpontját tartalmazza. Minket értelemszerűen az alsóházba soroltak. Másnap azonban mindenki nagy meglepetésére a kistompaiak kiléptek a bajnokságból, így korábbi eredményeiket törölték. Ebből kifolyólag egyértelműen változott a csapatok pontszáma, és mi ebben a sorrendben a harmadik helyen zártunk. Véleményünk szerint jogtalanul járt el az irányító szerv, amely a közelmúltban két alkalommal is megsértette a rendszabályt. Először, amikor az ipolyszakállosiakat megmentette a VII. ligából való kieséstől, másodszor pedig, amikor rábólintott a Pukanec megszabott határidő utáni bejelentkezésére” – kifogásolta az illetékes bizottság határozatát Menyhért Péter felsőszemerédi játékosedző.

Kíváncsiak voltunk a területi szövetség képviselőjének az álláspontjára is. „A VIII. liga új lebonyolítási rendszerétől elsősorban azt várjuk, hogy megszűnik az unalmasnak tűnő középmezőny, és kevesebb lesz a tét nélküli mérkőzés. Már az április 4-én megtartott bizottsági ülésünkön megvitattuk a rájátszás mikéntjét, április 15-én pedig rendkívüli közlönyben részletekbe menően rögzítettük a további műsort. A kistompaiak kedden dobták be a törülközőt, így a szabályok értelmében már nem volt lehetőségünk módosítani. Maga a területi szövetség elnöke, valamint a végrehajtó bizottság több tagja is egyértelműen helyeselte a döntésünket. Ami az ipolyszakállosiakat illeti, azért kerülték el a kiesést, mivel nem voltak sereghajtók, a pukaneciek pedig időben elküldték bejelentkezésüket, ami visszamenőleg is ellenőrizhető az ISSF elektronikus rendszerben”– vélekedett Saliga József, a sporttechnikai bizottság elnöke.

Így a tompaiak kilépése kapcsán a felsőszemerédieknek vasárnap szabadnapjuk volt, e héten pedig Hontvarsányban lépnek pályára. Legnagyobb bánatukra az alsóházban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?