A Gömöri Expressz a régió szépségeinek felfedezésére kínál lehetőséget

Gömöri Expressz

Május 4-én indul a Gömöri Expressz, amellyel Kassa és Gömör nevezetességeihez lehet eljutni.

Június 22-ig minden szombaton szállítja az utasokat olyan útvonalakon, amelyeken a személyvonat már nem közlekedik. A Kassa Régió Turizmus szervezete szerint az új vasúti összeköttetés az egyik eszköz a Gömöri régió idegenforgalmának a segítésére. A Regionális Idegenforgalmi Szervezet már tavaly nyáron és ezen a télen is hasonló járatot működtetett a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) együttműködésével.

"A Gömöri Expressz a második a négy turisztikai különjárat közül, amelyet idén Kassa megye (Košický kraj) lakosai és az odalátogatók vehetnek igénybe. Ez teljesen új lehetőségeket nyit meg, mivel a vonat olyan regionális útvonalakon fog közlekedni, amelyeket már nem használnak személyszállításra. Bízom benne, hogy azok is kihasználják az egynapos utazást Gömörbe, akik a jégkorong-világbajnokság idején Kassára jönnek" - mondta Rastislav Trnka, Kassa megye (KSK) elnöke. A turistavonat szombatonként 8.00 órakor indul a kassai vasútállomásról és 18.50-kor érkezik vissza.

"A pelsőci állomáson lekapcsolják a szerelvényt, és az utasok választhatnak, hogy melyik irányba folytatják útjukat – Nagyszabosra vagy Murányaljára (Muráň). Ez lehetővé teszi az utasok számára, hogy több szombati napot betervezzenek, és felfedezzék a térség számtalan érdekességét" - állapította meg Lenka Vargová Jurková, a Kassa Régió Turizmus ügyvezető igazgatója.  Ezáltal a kirándulók meglátogathatják a krasznahorkai, a martonházi vagy a gombaszögi barlangot, a Szádelői-völgyet, a Jászói prépostságot, az Andrássy-mauzóleumot, valamint más műemlékeket és természeti szépségeket.

Karol Martinček, a ZSSK értékesítési igazgatója elmondta: „Ez a projekt is rámutat a vasút fontosságára, mivel összeköti az embereket, a régiókat, a történelmet, és valamilyen módon megmutatja nekünk a mobilitás lehetőségét, ami akkor következne be Szlovákiában, ha pénzt és technikai eszközöket fordítanánk rá, ahogyan azt a fejlettebb országokban teszik” – jegyezte meg.

A Kassa Régió Turizmus elkészítette a Gömöri Expressz útvonalán meglátogatható helyek listáját, amelyhez az érdeklődők – a vonatjegyek mellett – a kassai regionális információs központban, valamint a www.vylety.kosiceregion.com honlapon férhetnek hozzá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?