Kárpát-medencei középiskolások a II. Aranycsapat-kupán

teremfoci
Komárom |

Nyolc Kárpát-medencei csapat részvételével zajlik szerdán mindkét Komáromban a II. Aranycsapat-kupa középiskolásoknak kiírt teremlabdarúgó-torna. Tavaly az anyaországi és felvidéki diákok csatározásából a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Gimnázium került ki győztesen. 

„Idén bővült a kör, s a jövőben még tovább bővülhet azokra a térségekre világszerte, ahol él magyarság, s akkor már kétnapossá válhat mérkőzéssorozatunk – mondta érdeklődésünkre Pallag György, a társszervező Kárpátia Polgári Társulás elnöke. – Öt országból érkeznek magyar fiatalok. Két csoportban kezdődnek a küzdelmek, az ünnepélyes megnyitó délelőtt fél kilenckor lesz az dél-komáromi sportcsarnokban, majd itt zajlanak az egyik csoport mérkőzései, a másik csoportéi pedig Észak-Komáromban lesznek, s ugyanitt következnek a helyosztók és az eredményhirdetés is. A Kárpátaljáról, Erdélyből, a Vajdaságból, Magyarországról és Felvidékről érkező iskolacsapatok részvételével érzékeltetni akarjuk együvé tartozásunkat, s azt, hogy ez nem Kárpát-medencei, hanem országos bajnokság, s ez a térség valaha egy ország volt. Tornánk célja, a diákok körében a nemzettudat erősítése. Az Aranycsapat Emlékév és az Aranycsapat balszélsője, Czibor Zoltán Emlékévének tiszteletére rendezzük.” Az induló csapatok:FC Beregvidék, Beregszász (Kárpátalja), Salamon Ernő Gimnázium, Gyergyószentmiklós (Erdély), Nyers István Labdarúgó Akadémia, Tóthfalu (Vajdaság), Selye János Gimnázium, Észak-Komárom, Vámbéry Ármin Gimnázium, Dunaszerdahely (címvédő), Középfokú Sportiskola, Dunaszerdahely, Komáromi Jókai Mór Gimnázium, Dél-Komárom, Szebt László Gimnázium és Kollégium, Szob. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?