Kim Dzsong Un húga és limuzinja már Vlagyivosztokban van

Kim Dzsong Un
Vlagyivosztok |

Kim Dzsong Un húga és limuzinja már Vlagyivosztokban van, ahol az észak-koreai vezető hamarosan találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel - értesült kedden az orosz sajtó.

 

A küszöbönálló oroszországi csúcstalálkozó tervét mind Moszkvában, mind Phenjanban megerősítették, de annak sem helyszínét, sem időpontját hivatalosan nem ismertették. Az orosz és a nemzetközi sajtóba kiszivárogtatott, egybehangzó értesülések szerint a két vezető hivatalos tárgyalásait feltehetően csütörtökön a Vlagyivosztokhoz tartozó Russzkij szigeten, a Távol-Keleti Szövetségi Egyetemen tartják majd meg.

A The Choson Ilbo című dél-koreai lap úgy tudja, hogy Kim húga, Kim Jo Dzsong már kedd reggel megérkezett a csúcs helyszínére, ahol jelentést tett neki az észak-koreai vezető kabinetfőnöke, Kim Cshan Szon, aki már múlt hét óta Vlagyivosztokban tartózkodik.

Az Interfax hírügynökség szerint a vlagyivosztoki repülőtér kedden két, a hivatalos menetrenden kívül érkezett észak-koreai repülőgépet fogadott. Az AirKoryo észak-korai légitársaságnál, amelynek egy-egy rendszeresített járata hétfőn és pénteken fordul meg a távol-keleti orosz városban, a megnövekedett utasforgalommal magyarázta a szokatlan mozgást.

Az Interfax közölte, hogy egy Il-76-os teherszállító repülőgép fedélzetén a csúcsnak feltételezhetően otthont adó városba megérkezett Kim limuzinja is. A japán médiának sikerült videóra rögzítenie, amint a gépkocsi legördül a gép rámpáján.

Kim Dzsong Un vonata a várakozások szerint kedden indul el Phenjanból és a mintegy 700 kilométeres távolságot 10-15 óra alatt megtéve szerdán fut majd be a vlagyivosztoki pályaudvarra. A szerelvény az Interfax hírügynökség értesülése szerint rövid időre megáll majd az orosz Haszan határállomáson, ahol több mint három évtizede működik az orosz-észak-koreai barátság háza.

A létesítményt 1986-ban hozták létre, a jelenlegi észak-koreai vezető nagyapja, Kim Ir Szen látogatásához időzítve. A házat felkereste a távol-keleti kommunista ország  második vezetője - Kim apja -, Kim Dzsong Il is.    

A két ország között már huzamosan szünetel a legmagasabb szintű kapcsolattartás. Kim Dzsong Il páncélvonatán 2001-ben és 2002-ben Moszkvába, 2011-ben pedig Ulan-Udéba utazott el. A jelenlegi észak-koreai vezető még sosem lépte át az orosz határt. Putyin 2000-ben látogatott el Phenjanba.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerint a két vezető a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséről és a regionális együttműködésről fog tárgyalni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?