Az Ajax BL-elődöntője miatt halasztottak el egy holland bajnoki fordulót

Donny van de Beek

Az Ajax labdarúgócsapatának Bajnokok Ligája elődöntőbe jutása miatt egy teljes fordulót elhalasztottak a holland élvonalban.

A helyi szövetség (KNVB) csütörtök esti közlése szerint a szabályok értelmében egy együttes sem léphet pályára 48 órán belül kétszer, márpedig amennyiben az amszterdami csapatnak játszania kellett volna a jövő vasárnapi 33. fordulóban a De Graafschap otthonában, úgy ez lett volna a helyzet: a Tottenham elleni BL-elődöntő első összecsapását április 30-án rendezik Londonban.

"Több lehetőséget is megvitattunk, és mielőtt döntést hoztunk, egyeztettünk minden klub képviselőjével" - mondta Eric Gudde, a KNVB technikai igazgatója, aki szerint az egész holland labdarúgásnak nagy büszkeség az amszterdamiak BL-menetelése

A mostani határozat azt jelenti, hogy a triplázásra hajtó Ajaxnak egy hete lesz felkészülni az angolok elleni párharc első összecsapására.

Az Eredivisie utolsó két fordulójában minden mérkőzést egy időben rendeznek, ezért kellett a teljes kört elhalasztani. Az utolsó bajnoki forduló így május 15-én lesz.

A holland bajnokságban 30 forduló után az Ajax és az PSV Eindhoven is 74-74 ponttal áll, az amszterdamiak a jobb gólkülönbséggel (+78) előzik meg eindhoveni riválisukat (+66)

 Az Ajax még a Holland Kupában is érdekelt, ebben a sorozatban május 5-én a Willem II együttesével vívja a döntőt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?