Tripláztak a besztercebányai jégkorongozók

Jégkorong Tipsport Liga

A besztercebányai jégkorongozók a Tipsport Liga playoff-döntőjének ötödik mérkőzésén 6:2-re legyőzték a nyitraiakat, és 4:1-es összesítéssel zsinórban harmadszor lettek bajnokok. 

Magabiztosan meneteltek az aranyéremig a kanadai Dan Ceman vezetőedző védencei, akik a zólyomiak előtt négypontos előnnyel nyerték meg az alapszakaszt, a negyeddöntőben a gyetvaiakat 4:1-gyel, az elődöntőben a poprádiakat 4:2-es összesítéssel győzték le. A közép-szlovákiaiak előtt csak a kassaiaknak sikerült triplázniuk (2009, 2010, 2011).

A keddi összecsapást 2841 néző tekintett meg, először volt telt ház Besztercebányán az idei szezonban, a szurkolók mintha érezték volna, hogy bajnokavatásra kerül sor. A mérkőzés után nagy ünneplés kezdődött, a drukkerek a játékosokkal együtt élvezték ki a sikert. A legendás kapusról, Vladimír Dzurilláról elnevezett serleget Richard Lintner, a Pro-Hokej elnöke adta át Tomáš Surový csapatkapitánynak. 


„Egyértelműen jobbak voltunk, teljesen megérdemelten múltuk felül a nyitraiakat. Rendkívül boldog vagyok, hogy bajnokok lettünk. Nagyon nehéz és hosszú volt az idény, a játékosok minden dicséretet megérdemelnek, rászolgáltak a sikerre” – nyilatkozta az STV-nek Dan Ceman, a besztercebányaiak 45 esztendős sikerkovácsa, aki korábban a tengerentúli AHL-ben dolgozott.


„Nagyon örülünk, hogy ismét sikerült megnyernünk a Tipsport Ligát. Fantasztikus érzés sorozatban harmadszor diadalmaskodni, de egyáltalán nem volt könnyű dolgunk, mert a rájátszásban ellenfeleink alaposan megizzasztottak bennünket” – szögezte le Tomáš Surový csapatkapitány.

 
„Leírhatatlan az öröm, hasonló, mint amit tavaly az első besztercebányai bajnoki címemkor éreztem. Ráadásul ezúttal hazai környezetben koronáztuk meg az egész évi teljesítményünket” – mondta a közszolgálati televíziónak a kanadai Éric Faille, aki 88 ponttal (29 gól +59 gólpassz) a Tipsport Liga legeredményesebb jégkorongozója lett. 


„Nagyon sajnálom, hogy elbuktunk a döntőben. Csakúgy, mint a játékostársaim, a finálé minden meccsén igyekeztem a maximumot nyújtani. Sajnos, ez is kevésnek bizonyult, pedig fantasztikus szurkolóink megérdemelték volna a bajnoki címét. Örülök, hogy enyém lett a liga legjobb játékosának járó Aranykorcsolya, de ezt az elismerést szívesen elcseréltem volna a bajnoki aranyéremre” – jelentette ki Samuel Buček, a nyitraiak húszéves csatára, aki 36 találatig és 26 gólpasszig jutott. ⋌

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?