Simon az alkotmánybírósághoz fordul a himnusztörvény miatt

Simon Zsolt

Simon Zsolt az alkotmánybírósághoz fordul a himnusztörvény miatt.

"A köztársasági elnök vétója két lehetőséget enged feltételezni: vagy az SNS veszít (a törvény nem lép  érvénybe), vagy a HÍD veszít (a törvény érvénybe lép módosítás nélkül). A HÍD mai sajtótájékoztatója értelmében a törvény érvénybe lép, és ezt követően akarja a HÍD gyorsított eljárásban változtatni a törvényt úgy, hogy az éneklés ne legyen tiltott.

Ez olyan megoldás, mint a kutya vacsorája: "nem biztos".

A kormányzási időszak végéhez közeledve a koalíciós szerződés is a végét járja. Ezért nagy a valószínősége annak, hogy sajnos a törvény az éneklés tiltásával is érvénybe lép és úgy is marad.

Ezért egyeztettem az SaS-el és az OLANO-val arról, hogy az alkotmánybírósághoz forduljunk. Az alkotmánybírósági beadványt elkészíttetem és már most elmondható, van elegendő támogatás ahhoz, hogy be lehessen terjeszteni. Amennyiben a HÍD nem jár sikerre, az ő képviselőinek is felkínáljuk a lehetőséget ennek a beadványnak az aláírását."

- írja a képviselő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?