Allegri marad a Juventusnál, Ten Hag szerint nehéz a csapata ellen játszani

Massimiliano Allegri

Massimiliano Allegri, a Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzője azon túl, hogy gratulált az együttesét 3-2-es összesítéssel kiejtő Ajaxnak, bejelentette, hogy a következő szezonban is ő irányítja majd a torinói gárdát, amely a keddi 2-1-es hazai vereséggel búcsúzott a Bajnokok Ligájától.

"Maradok a csapatnál. Már beszéltem Andrea Agnelli elnök úrral, akivel a következő szezont tervezzük" - mondta a hollandokkal szembeni meglepő negyeddöntős kiesést követően az olasz tréner, aki ötödik éve edzi a Juvét, és sorozatban ötödik bajnoki címe előtt áll a gárdával.

Hiába azonban a bajnoki dominancia, kedden este a túlnyomórészt fiatalokból álló Ajax a második félidőben sokkal jobban futballozott az olasz együttesnél és a játék képe alapján simán jutott tovább. Csakúgy, mint egy körrel korábban, a címvédő Real Madrid ellen, márpedig ez nem véletlen az amszterdamiak edzője szerint.

"Felejthetetlen este volt ez a számunkra" - kezdte értékelését Erik ten Hag, hangsúlyozva, hogy tanítványai másodszor léptek túl a saját határaikon a sorozatban. - "Magabiztosan és türelmesen játszottunk. A futballról alkotott filozófiánk teszi lehetővé, hogy felülmúljuk a várakozásokat. Nagyon nehéz ellenünk, ez ellen a filozófia ellen játszani."

Allegri nem bocsátkozott hosszú elemzésbe, elismerte, hogy a jobban játszó együttes jutott tovább

"Az Ajax nagyszerű csapat, ezt mondtam a játékosaimnak is. Remek játékosai vannak és kiváló futballt produkál, nem gondolnám, hogy esélytelennek lehetett volna nevezni őket, különösen azok után, hogy öt gólt rúgtak a Real Madridnak."

A Juventus trénere kitért Cristiano Ronaldóra is, akit a nyáron éppen a Bajnokok Ligája megnyerésének céljával szerződtettek. Első szezonjában nem járt sikerrel, és 2010 óta először fordul vele elő, hogy nem léphet pályára a BL elődöntőjében. A portugál sztár a BL csoportkörében csupán egy gólt szerzett, a kieséses szakaszban viszont mind az öt Juve-gól az ő nevéhez fűződik.

"Ronaldo nagyban növelte az esélyünket a végső sikerre, és rengeteget jelentett nekünk a szezonban, különösen a BL-ben, ám a futball nem matematika. Az egy meg egy nem mindig kettő" - jegyezte meg az edző.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?