Locsolóváró falatok

sd

Juhtúrós-sajtos muffin, tojásos-sonkás sajttekercs és avokádókrémes töltött tojás.

Juhtúrós-sajtos muffin

Hozzávalók: 15 dkg juhtúró, 2 tojás, 2 dl natúr joghurt, 1 dl olaj, 15 dkg sima liszt, 15 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 sütőpor, 1 tk. szódabikarbóna, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg eidami sajt, só, fehér bors.

A juhtúrót, tojásokat, joghurtot és olajat jól kikeverjük. Másik tálban összevegyítjük a kétféle lisztet, a sütőport, szódabikarbónát, sót, borsot és a lereszelt sajtokat, majd a két masszát összedolgozzuk.

A tésztát az előkészített muffinformákba adagoljuk, s a muffinokat 180 fokra előmelegített sütőben (20-25 perc alatt) megsütjük.

Tipp: A tésztába elősütött bacon- vagy sonkakockákat is keverhetünk.

Tojásos-sonkás sajttekercs

Hozzávalók: 12 szelet lapkasajt, 10 dkg reszelt sajt, 5 főtt tojás, 10 dkg sajtkrém, petrezselyemzöld, só, fehér bors, 10 dkg vaj, 1 tk. mustár, 10 szelet gépsonka.

Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, s ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 2 percre (hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak).

A tojások fehérjét apró kockára vágjuk, és a felaprított petrezselyemzölddel együtt a sajtkrémhez keverjük; sóval borssal ízesítjük. A tojások sárgáját kikeverjük a vajjal és a mustárral; sózzuk, borsozzuk.

A sajtlapokra rákenjük a tojásfehérjés masszát, s befedjük a sonkaszeletekkel. A sonkára rákenjük a tojássárgás keveréket, aztán az egészet óvatosan feltekerjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Éles késsel szeleteljük, pirítóssal kínáljuk.

Avokádókrémes töltött tojás

Hozzávalók: 3 tojás, 1 avokádó, só, 2 tk. natúr krémsajt, őrölt csili (vagy -pehely).

A tojásokat keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük, megtisztítjuk és félbevágjuk. Sárgájukat kiemeljük, tálban villával pépesre nyomkodjuk, majd hozzákeverjük az avokádó húsát. Megsózzuk, s krémsajttal lazítunk az állagán.

A tölteléket teáskanállal a fél tojások üregébe halmozzuk, aztán a megtöltött tojásokat megszórjuk csilipehellyel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?