Segítünk, hogy az Ön gyermekei is megértsék a pénz értékét

otp

Tudják gyermekei, hogy mennyibe kerül a kifli, a vaj, vagy a tej? Mennyibe kerül a családnak a meleg víz vagy a villamos áram? Havonta mi mindent kell kifizetni a családi költségvetésből? Hogyan néz ki a telefon- vagy az internetszámla? Fogalmuk sincs, ugye?

Az OTP READY Alapítványt azzal a céllal hoztuk létre, hogy a gyermekek és fiatalok megtanuljanak helyesen gazdálkodni a pénzzel, megértsék az alapvető gazdasági összefüggéseket, illetve elsajátítsák a mindennapi élethez szükséges gyakorlati ismereteket. Alapítványunk az általános- és középiskolás tanulók és diákok pénzügyi műveltségét hivatott fejleszteni, ami hiányzik az iskolai tantervekből. Őszintén hisszük ugyanis, hogy a felnövő generáció pénzügyi műveltsége kulcsfontosságú a sikeres életvitelhez felnőttkorban.

A gyermekek és diákok örömmel várják ezeket az órákat, mert kellemesen kizökkentik őket az iskolai mindennapokból. Kurzusainkon sokat játszunk, beszélgetünk és versenyzünk. Egyszerű példák és párhuzamok segítségével a legkisebbek is megértik a pénz értékét és az ésszerű gazdálkodás módját.

Az egyik tanuló így nyilatkozott a kurzus után: „Most már tudom, mi mennyibe kerül, mi mindenre van szükségünk otthon, és miért kell az anyukámnak olyan sokáig dolgoznia. Már nem is akarom azt az új mobiltelefont.“

Az OTP READY Alapítvány már 2015 óta tart pénzügyi műveltségi kurzusokat, nemcsak szlovák nyelven, hanem magyar tannyelvű iskolákban is. Továbbá jelbeszédes kurzusokat is tartunk, és nem hiányoznak a különböző fogyatékkal élő gyermekeknek tartott oktatások sem. Alapítványunk lektorai már több, mint 200 iskolát látogattak meg, és csaknem 10 000 diáknak tartottak képzést országszerte. A szociálisan hátrányos helyzetű tanulóknak egész napos kirándulással egybekötött díjmentes oktatásokat is tartunk a nagyszombati oktatási központunkban.

Az OTP Ready Alapítvány tevékenységét anyagilag az OTP Banka, illetve az Európai Unió támogatja az Interreg projekt keretében.

Az Ön gyermekének iskolája is bejelentkezhet a pénzügyi műveltségi programba. Azonban ahhoz, hogy a tanulók és diákok pénzügyi műveltségét bővítő kurzusainkat még több iskolára kiterjeszthessük, kérjük az Ön támogatását is az adója 2%-ának felajánlása formájában.

Részletesebb információk az adó 2%-ának felajánlásáról az OTP Ready Alapítvány javára a www.otpreadynadacia.sk honlapon, a Támogasson bennünket részben találhatóak.

Az adó 2%-ának felajánlásához a következő adatokat kell feltüntetni az adóbevallásban:

OTP READY Nadácia IČO: 42446082 Právna forma (Jogi forma): nadácia Sídlo (Székhely): Štúrova 5, 813 54 Bratislava

Köszönjük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?