Egyre nagyobb összeggel tartozik a lakosság

Pozsony |

Az átmeneti javulást követően az adósságot felhalmozók újra egyre nagyobb összeggel tartoznak – derül ki az adósságbehajtással foglalkozó Kruk Csehország és Szlovákia Kft. felméréséből.

Míg 2014-ben az adósok átlagosan 1510, 2015-ben pedig 1450 euróval tartoztak, a gazdasági helyzet javulásának köszönhetően 2017-re ez 800 euróra esett vissza. A Kruk legfrissebb felmérése szerint azonban az elmúlt időszakban újra nőni kezdett, és mára eléri a 860 eurót. Látványos különbségek vannak a nemek és az egyes régiók között is.

„Az adósok 56 százaléka férfi. Ők átlagosan 950 euróval tartoznak, míg a nők esetében ez 760 euró”

– nyilatkozta Jana Žaludová, a Kruk szóvivője. Az adósok csaknem 21 százaléka Besztercebánya megyében él, miközben az átlagos tartozás itt a legalacsonyabb, alig 730 euró. A sorban Nyitra megye következik, amely az adósok 18 százalékát tudhatja magáénak, az átlagos tartozás pedig 830 euró, ugyanannyi, mint a harmadik helyen található Kassa megyében (14%). Pozsony megyében ezzel szemben az emberek alig 8 százaléka tartozik valakinek, az átlagos tartozás azonban itt a legmagasabb, csaknem 1130 euró. A legtöbb adóssága a 35 és 54 év közötti korosztálynak van. Ők teszik ki az összes adós 52 százalékát, miközben átlagosan 910–950 euró közötti összeggel tartoznak. (mi, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?