Változás várható a gútai és komáromi városi tévé élén

gútatv
Gúta, Komárom |

Hamarosan mindkét városban új ügyvezető irányítja majd a helyi tévét. Gútán már ki is írták a pályázatot az új igazgató kiválasztására, a jelentkezéseket legkésőbb május 24-ig várják.

Forgács Attila, a Gúta TV ügyvezetője március elején politikai okokra hivatkozva nyújtotta be lemondását; azóta Kürti Zsolt, tévé operatőre látja el az ügyvezetői feladatokat. Komáromban Batta György azért mondott le, mert március 28-án a szlovák parlament a Frekvenciatanács tagjává választotta őt és a két tisztség összeférhetetlen. Batta György Pék Zoltán helyére került a Frekvenciatanácsban, aki tavaly novemberben Pozsonypüspökin sikeresen indult a polgármesteri székért.

Komáromban a jövő héten soron kívüli önkormányzat ülést tartanak, mivel a testületnek a Frekvenciatanács döntését követő 30 napon belül tudomásul kell vennie az igazgató lemondását, egyben helyére új ügyvezetőt választani. Keszegh Béla polgármestertől megtudtuk, a Com-Média munkatársai közül választanak ügyvezetőt, akik ideiglenesen, a pályázaton kiválasztott ügyvezető kinevezéséig látja el a tisztséget.

Horváth Árpád, Gúta polgármesterének megbízásából az elmúlt hetekben Tóth Éva főellenőrt teljes körű gazdasági ellenőrzést végzett a Gúta TV-nél. Mivel az előző igazgató, Forgács Attila április 30-ig kapott határidőt, hogy írásban véleményezze az abban foglaltakat, a testület egyelőre hétfői ülésén nem tárgyalta részleteiben a főellenőr jelentését. Erre a májusi ülésen kerül sor. Tóth Éva ugyanakkor beszámolt a képviselőknek a Gúta TV pénzügyi helyzetéről, és megállapította, hogy a társaság krízishelyzetben van (a jelentés a 2019. március 31-i helyzetet tükrözi). A testület, hogy kisegítse a városi tulajdonú kft.-t, 10 ezer euróval megnövelte a cég alaptőkéjét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?