Blackmanért is küzd 
a DAC az újonc ellen

DAC
Dunaszerdahely |

A DAC szombaton (15.00) az újonc szeredi együttes ideiglenes nyitrai otthonában lép pályára a labdarúgó Fortuna Liga rájátszásának 
4. fordulójában. A Hyballa-legénység eddig mindkétszer legyőzte az újoncot (5:0, 1:0), és harmadszor is sikeres akar lenni. 

Két nyeretlen meccsel kezdték a rájátszást a dunaszerdahelyiek (Ružomberok 1:1, Slovan 1:3), de egy hete az ír Ronan góljával legyőzték a 2. helyen álló zsolnaiakat, így ismét nyílt lett a bajnoki ezüstérem sorsa.

Makszim Tretyakov, a sárga-kékek 23 esztendős ukrán szélsője még a múlt héten sérült meg az egyik edzésen, az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy elülső combizmában részleges szakadást szenvedett, így legkorábban csak május elején térhet vissza. 

Christián Herc eltiltása – a Slovan ellen kiállították – letelt, így számíthat rá Peter Hyballa vezetőedző, a sérüléssel bajlódó Ľubomír Šatka rajtja viszont kérdéses. 

„Kemény összecsapás vár ránk egy olyan csapat ellen, amely nagyon küzdelmesen futballozik, erős a párharcokban és az ellentámadásokban. A második helyért megyünk megküzdeni Nyitrára, hiszen tudjuk, hogy a zsolnai csapat a Slovannal találkozik. Viszont ez egy veszélyes szituáció, mert mindenki könnyű győzelmet vár tőlünk. Ez az a fajta találkozó, amelyen kizárólag veszítenivalónk van – nyilatkozta Peter Hyballa a DAC honlapjának. – A zsolnaiak elleni siker után a gárda pozitív hangulatban volt, a játékosok maximális erőbedobással hajtottak az edzéseken. Azonban a szerda nagyon nehéz nap volt számunkra, Blackman édesapjának halála mindannyiunkat mélyen megrázott. Szombaton érte is játszunk, neki ajánlanánk a három pontot. Bízom benne, hogy sok szurkoló kísér el minket Nyitrára, és segítenek a győzelem kiharcolásában.” 

Nagy meglepetésre a szerediek bejutottak a felsőházba, két sorsdöntő meccsükön legyőzték a nyitraiakat (2:0) és a címvédő nagyszombatiakat (3:1) is. Azóta viszont nem megy az újoncnak, a rájátszásban mindhárom meccsét elvesztette (Slovan 1:4, Michalovce 0:2, Ružomberok 0:1), utóbbi két bajnokiján vendéglátóként kapott ki. 

Eddig a két csapat összesen kétszer találkozott egymással az élvonalban, tavaly szeptember elsején a DAC a MOL Arénában 5:0-ra lelépte a szeredi együttest (góllövők. Vida Kristopher 2, Adekuoroye (öngól), Kalmár, Tretyakov); majd az utolsó őszi fordulóban, december nyolcadikán Nyitrán Šatka utolsó percben szerzett találatával győzött a sárga-kék gárda. Az utóbbi meccsen a lelátón fölényben voltak a DAC-drukkerek, az ezer néző közül 650-en a vendégeknek szurkoltak. Várhatóan szombaton délután is hasonló lesz a helyzet. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?