Pellegrini: A szlovák tejtermelők Kínába exportálhatják a termékeiket

tej tejtermék illusztráció
Dubrovnik |

A szlovák tejtermelők Kínába is exportálhatják a termékeiket. Mindezt annak az egyezménynek az értelmében, amelyet április 12-én, a kelet- és közép-európai országok és Kína dubrovniki találkozóján ír alá Jozef Bíreš, az Állami Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Felügyelet (ŠVPS) igazgatója. Erről Peter Pellegrini kormányfő (Smer-SD) tájékoztatott a Li Ko-csiang kínai kormányfővel folytatott csütörtöki (4. 11.) dubrovniki tárgyalása után.

 

A kínai kormányfő még a tavalyi, szófiai csúcstalálkozón megígérte, hogy hamarosan befejezik a szlovák tej és tejtermékek minősítésének folyamatát. „Nagyon örülök, hogy holnap végre valóra válik mindez, és a csúcstalálkozó során Szlovákia végre aláírja a megegyezést az illetékes kínai miniszterrel, amellyel a kínai vámhivatalok megerősítik, hogy Szlovákia termékei megfelelnek az elvárásoknak, és a kínai piacra kerülhetnek" – mondta Pellegrini.

A szlovák tejtermékek kínai szállítmányként való minősítése már 2014-ben megkezdődött. Szlovákia az utolsó országok közé tartozik, amelyeknek még nem volt ilyen jellegű megegyezése Kínával. Pellegrini szerint a kínai kormányfővel való tárgyaláson más mezőgazdasági termékek minősítése és kivitele is szóba került. „Folyamatban van egy másik, húsokra és hústermékekre vonatkozó eljárás is" – mondta a kormányfő, aki szerint Kína érdeklődik a szlovák mezőgazdasági termékek iránt, a szlovák termelők pedig felkészültek a szállításra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?