Tarolt a somorjai STK-fakó

somorja
Somorja/Nyékvárkony |

A trónkövetelő csallóközcsütörtökiektől hazai pályán elszenvedett vereséget (1:3) követően megtáltosodtak a dunaszerdahelyi területi bajnokság AG Sport ligájában éllovas somorjai STK-fakó futballistái.

Előbb vendégként nyolcat rúgtak az ekecs-apácaszakállasiaknak, majd legutóbb, a 20. fordulóban a tejfalui futballpályán 10:0 arányban tarolták le a nyékvárkonyiakat. Ezekkel az eredményekkel, nagyarányú győzelmekkel nem csupán gólarányt javítottak, hanem önbizalmat is növeltek, egyben csattanós választ adtak a kétkedőknek. 

„Az ekecs-apácaszakállasiak elleni meccset megelőző napokban a fejekben kellett rendet teremtenünk. Már a bemelegítésnél érezhető volt, hogy a fiúkban lobog a tűz, érezhető volt a bizonyítási vágy, az elszántság. Az első másodperctől kezdve haraptak, hajtottak. Az idény legjobb teljesítményét produkálva lelépték a hazaiakat. Góljaink ötven százalékát egyébként Viola Gergely szerezte. A csallóközcsütörtökiek elleni vesztes csata után rendkívül fontos volt a siker, mellyel a kollektíva visszakanyarodott a győzelmek hullámhosszára” – elevenítette fel a fordulatot Johancsik Patrik, a somorjaiak sikerkovácsa. 

Legutóbb a tejfalui vasárnapi matinén tízszer találtak a nyékvárkonyiak kapujába. „Érdekesen alakult az első játékrész. Mind a négy találatunkat szögletrúgás előzte meg, négy fejes góllal jutottunk megnyugtató előnyhöz. A rutinos Horváth Béla mesterien postázta a labdát a társak fejére. A fiatal tehetség, Viola Gergely ezúttal mesterhármast produkált. Ősszel olykor adós marad a gólokkal, tavasszal belelendült. Ezt vártam Geritől. Fiataljaink sokat fejlődhetnek a rutinos, egykor a nemzetközi élvonalban is megfordult társak társaságában” – fűzte tovább a gondolatsort a győztesek trénere. 

„Két éjszakát nem aludtam a vereséget követően. Nálunk elsősorban a hozzáállással vannak gondok. Zömmel foghíjas a csapatunk. Sok esetben nincs cserejátékosunk, jobb híján a sérüléssel bajlódóknak is játszaniuk kell. Az utóbbi időszakban az is előfordult, hogy hatan, zömmel harmincon felüliek vettünk részt az edzésen. A fiatalabbjai félvállról veszik a focit. Tisztelet a kivételnek. Ahogy mondani szokás, a nem akarásnak nyögés a vége. Tavasszal csupán egy ponttal gyarapítottuk gyűjteményünket. Három mecscsünkön is vezettünk, ebből kettőt elbuktunk, egyszer pedig ikszeltünk. Mielőbb rendet kell teremteni a fejekben. Kapóra jön a szabadnap” – kereste a választ a kudarcsorozatra Kósa Mihály, a nyékvárkonyiak trénere. 

A bajnokaspiráns somorjaiak vasárnap Felbáron vendégszerepelnek. „Nem nagyképűségből mondom: nem kalkulálunk, nem figyeljük az ellenfeleket. Magunkkal törődünk, a minél jobb játékra, újabb győzelmekre koncentrálunk” – fogalmazott Johancsik Patrik, az éllovas somorjai STK-fakó edzője. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?