Bajnokok Ligája - Klopp elégedett az eredménnyel, Guardiola sem bánkódik

klopp
London/Liverpool |

Jürgen Klopp elégedett volt a végeredménnyel azok után, hogy a Liverpool 2-0-ra nyert kedden este a vendég Porto ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén. 

A gólokat Naby Keita és Roberto Firmino szerezték, de szakértők szerint a házigazdák messze tudásuk alatt teljesítettek, és nagyon nehéz dolguk lesz a jövő heti, portugáliai visszavágón. Bár a 26. percre már kétgólos hátrányba került, a Porto a második félidőben mindent megtett a szépítésért, s ugyan ez végül nem jött össze, a helyzete nem reménytelen a második felvonás előtt.

"A második játékrészben kicsit elveszítettük az irányt, de nincs mit kritizálni, a 2-0 nagyon-nagyon jó eredmény" - mondta a meccs után Klopp.

"Van egy visszavágó is, és tudtuk, hogy ma este még nem tudjuk eldönteni a párharcot, így most oda kell mennünk és újra harcolnunk" - tette hozzá a német tréner.

Klopp külön kiemelte Jordan Henderson teljesítményét, szerinte a középpályás ismét remekül élt azzal a lehetőséggel, hogy a korábbiaknál nagyobb szerepet kapott a támadásokban.

 "Hendo briliáns játékos" - mondta az angol válogatott futballistáról a szakember. - "Láthatóan tetszik neki ez a pozíció. Nem használtuk őt ezen a poszton három és fél évig, elnézést ezért!"

A másik ágon a Manchester City némi meglepetésre 1-0-ra kikapott a Tottenham Hotspur vendégeként, Pep Guardiola angol bajnoki címvédő csapata január 29. óta először szenvedett vereséget. A katalán tréner ezzel együtt nem volt elkeseredve, hogy véget ért a nyerő sorozat.

"Azt a néhány lehetőséget leszámítva, amelyet rögzített helyzetből vagy kontratámadásból alakítottak ki, irányítottuk a mérkőzést" - értékelt. - "Ha nem játszunk jól, én vagyok az első, aki ezt szóvá teszi, de most nincs ilyen érzésem."

A Tottenham győztes gólját ugyanúgy Szon Hung Min szerezte, mint a múlt héten, a klub új stadionjának első mérkőzésén az első, történelmi találatot. A dél-koreai csatár 18 gólnál jár ebben az idényben úgy, hogy augusztusban és januárban is több hetet hiányzott válogatottbeli kötelezettségei miatt. Könnyen lehet, hogy az idény hajrájában ismét több feladat hárul majd rá, mivel Harry Kane, a Tottenham válogatott támadója megsérült a kedd esti összecsapáson.

"Csapatként soha nem adjuk fel, az utolsó pillanatig harcolunk" - mondta Szon. - "Nagyon nehéz mérkőzés volt, de a végén pontosabbak voltunk, mint ők."

A Liverpool-Porto és a Tottenham-Manchester City párharcban is jövő szerdán rendezik a visszavágót.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?