Kovacsicz Mónika: „A szezon második felére összeérett a csapat”

Kovacsicz Mónika

A női kézilabda NB I-ben szereplő Mosonmagyaróvár számára döcögősen indult a 2018/19-es szezon, ám az NB1/B nyugati csoportjából feljutó újonc az idény második felében egyre jobb eredményeket ér el, az utolsó négy bajnokijából hármat megnyert. A komáromi születésű Kovacsicz Mónikával, a csapat rutinos jobbszélsőjével beszélgettünk az egyre jobb szereplésről.
 

Az első 13 fordulóban összesen 9-szer vesztesen hagyták el a pályát a mosonmagyaróváriak. Aztán február elején, egy szoros mérkőzésen, hazai pályán 29:28-ra legyőzték a Kisvárda csapatát, és innentől kezdve hat meccsen négy győzelem és két vereség a mérlegük. „A szezon második felére összeért a csapatunk. Télen pedig érkeztek új játékosok is, akik sokat hozzátettek a csapat játékához. Főleg Simona Szarková jelent nagy erősítést számunkra. Ráadásul a sorsolásunk is kedvezőbb, a táblázaton hozzánk közelebb álló riválisainkkal most hazai pályán játszunk” – vélekedett a Mosonmagyaróvár jó teljesítményéről Kovacsicz Mónika, aki egyéni szinten is jól teljesít. Az MTK ellen 2 gólt lőtt, a Fehérvár ellen pedig hetet, amivel elnyerte a meccs legjobbja címet. A hétvégén a Budaörs elleni 24:21-es sikerhez szintén két góllal járult hozzá. „Minden meccsen próbálom a legjobbamat nyújtani, ez az utóbbi meccseken elég jól sikerült. A Fehérvár ellen pedig kimondottan jól teljesítettem, de ez nem csak az én érdemem. Az egész csapatot illeti a dicséret, hiszen a társaim remekül kiszolgáltak, nekem pedig sikerült élnem ezekkel a lehetőségekkel.”


Ugyanakkor a Mosonmagyaróvárnál hiányoznak a bravúreredmények. Az első négyből sem a Győrt, sem a Ferencvárost, sem a Siófokot nem sikerült eddig megszorongatniuk. Egyedül a bajnokság jelenlegi harmadik helyén álló Érddel tudtak szoros meccset játszani, hazai pályán csupán egy góllal, 23:24-re kaptak ki. Kovacsicz Mónika úgy gondolja, nekik nem ezen csapatok legyőzésére kell fókuszálniuk, mert ez a négy csapat egészen más játékerőt képvisel, a Győr és Fradi pedig a nemzetközi szinten is meghatározó csapat. „A Mosonmagyaróvárnak arra kell törekednie, hogy a táblázaton hozzájuk közelebb álló csapatokkal tudjanak jó meccseket játszani, és pontokat gyűjtögetni” – jegyezte meg az ímelyi származású játékos. 


A pontgyűjtögetésben pedig elég jól áll mostanság a Mosonmagyaróvár. Újoncként az volt a csapat célja, hogy bent maradjon az NB I-ben, amihez az elmúlt hetek remek szereplésével egyre közelebb kerül az alakulat. Kovacsicz elsődleges célja pedig az, hogy ebben a szezonban a lehető legjobb eredményekhez segítse a Mosonmagyaróvárt. A 35 éves jobbszélső a távolabbi jövőjéről még nem tudott konkrétat mondani, egyelőre kérdéses, hogy hol folytatja a pályafutását, csak annyi bizonyos, hogy továbbra is szeretne kézilabdázni. 


Kovacsicz pályafutása során játszott a Győrben, a Ferencvárosban és dán Viborgban is, akikkel kétszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját. Elmondta, hogy követi az előző klubjai mérkőzéseit, sőt az összes magyar csapat nemzetközi meccsét figyeli. A Fradi összecsapásaira még most is kijár, mivel sok csapattársával jó viszonyt ápol mind a mai napig. Még a BL-negyeddöntői előtt arra kértük, tippelje meg, mire lehetnek képesek a magyar csapatok. „A Győr most is az egész sorozat legnagyobb esélyese, nagyon jó csapatuk van. A Fraditól már az is bravúr lenne, ha bejutna a négy közé. Én nagyon szurkolni fogok nekik!” – tette hozzá Kovacsicz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?