Hangolódjunk a húsvétra!

h

A készülődés része a húsvéti díszítés, melyet akár már jóval az ünnepek előtt elkészíthetünk. Színei a fagyos telet követően felüdítik a lelket, s mosolyt varázsolnak minden családtag arcára.

Az ajtóra húsvéti hangulatú ajtódísz kerülhet, az asztalokra, komódokra, szekrénykékre virágzó cserepes növénydekorációk, a vázákba rügyező/virágzó faágak, rájuk aggatott húsvéti díszekkel, tojásokkal. Az ablakba is lógathatunk vidám húsvéti dekorokat, sőt, könnyen használható fóliás ablakdíszek is kaphatók.

Ha nem a teljes lakást borítjuk is ünnepi díszbe, az ebédlőasztalon biztosan jól fog mutatni egy kedves dekoráció, amelyet a hozzánk érkező vendégek is megcsodálhatnak. Íme néhány könnyedén megvalósítható ötlet!

Váza lúdtojásból

1 Szükségünk lesz hozzá egy méretre vágott virágkötészeti oázisra, kevés mohára, kövirózsára, néhány apró fürjtojásra, pár szál virágra és egy kerámiatálra, amelybe az oázis kerül. Ezenkívül kell a közepére egy szép nagy kifújt lúdtojás, továbbá ragasztó(pisztoly).

2 Vágjuk méretre az oázist. Ha valódi növényeket használunk, hagyjunk helyet a szellőzésre és a locsoláshoz, művirágok esetében viszont az oázisnak csak tartó funkciója lesz.

3 Helyezzük a tálba az oázist, és cseppentsünk rá egy kevés ragasztót. Vigyázzunk, hogy ne olvassza meg a habszerű anyagot. Tegyük rá a tojást.

4 Támasztékként ragasszuk köréje mohát. A ragasztó megszáradásáig fogjuk őket, így a tojás nem fog kidőlni a tálból.

5 Öntsünk vizet a tojásba, és tegyünk bele virágot.

Ötlet: A tojásváza mellé helyezzünk kövirózsát, pár fürjtojást, és már kész is a hangulatos húsvéti dekoráció.

Ötlet: Készíthetünk egyszerre több tojásvázát is – jól mutatnak más-más tavaszi virággal egymás mellé sorakoztatva.

Tojásfa asztali dísz

Kifújt fürjtojások a díszei ennek a polisztirol golyóból, faágból és mohából készült pompás kis húsvéti tojásfának. Kell még hozzá egy kerámiatál, virágkötészeti oázis, ragasztó(pisztoly), olló és a tálacska feltöltéséhez aprócska gyöngyök, cukortojások vagy pattogatott kukorica.

1 Az oázisba beleszúrjuk a fatörzset képező egyenes ágdarabot, a tálba ragasztjuk, és beszórjuk, betakarjuk gyöngyökkel vagy pl. pattogatott kukoricával.

2 A polisztirol labdácskát – amely a fa koronájának alapjául szolgál – a faágra szórjuk, és ragasztóval rögzítjük.

3 A kifújt fürjtojásokkal körberagasztgatjuk a gömböt.

4 Az üresen maradt helyekre mohát ragasztunk.

5 Utolsó lépésként a moha kilógó, hosszabb szálait ollóval egyformára nyírjuk.

Asztali díszek

A legszebb, leghangulatosabb asztali díszek élő virág felhasználásával készíthetők. A virágok mellé különböző nagyságú kifújt vagy csokitojásokat, kis húsvéti figurákat (csoki, fa, kerámia, filc stb.) helyezhetünk ízléses elrendezésben. Dekorációnk lehet egyszínű, pl. fehér vagy kék (a virágok színének összehangolásával), de a tavasz ezernyi színében is pompázhat. Az alább képektől remélhetőleg mindenki inspirálódik!

Jó móka a girland!

A kisgyerekeknek élménydús délutánt szerezhetünk egy húsvéti fűzér készítésével. A legegyszerűbb, ha papírból vágunk ki nyuszi-, tojás- és csibefigurákat, de ha több időnk van, filcből is kiszabhatjuk őket, sőt kettesével összevarrva vattával kitömhetjük, és zsinórra aggatva díszíthetünk velük egy üres falat. A girlandra képeslapokat, kifújt tojásokat, színesre festett tollakat, apró plüssállatkákat erősíthetünk, s akár az ablakba is akaszthatjuk.

A teljes írás a VasárnapHáztartás mellékletben jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?