Többnek látszani másoknál

lf

Biztosan naponta találkozol olyan emberekkel, akik többek akarnak lenni másoknál. Gazdagabbak, okosabbak, nagyobb hatalmúak, szebbek. Ha úgy gondolod, hogy mindez szabadabb és boldogabb életet garantál, gondolkodj el az alábbi négy dolgon!

1. Aki több akar lenni másoknál, nem kíváncsi az igazságra. Sokkal fontosabb, hogy ő maga olyannak látsszék, aki tudja az igazságot – akár meggyőzőnek tűnő hazugságok terjesztése árán is.

2. Aki többnek akar látszani, könnyen megsértődik. Dühös lesz, ha lerántják a leplet gyengeségeiről. Minél több hazugságot használ fel tökéletlensége elkendőzésére, annál könnyebben megsértődik, ha nem jár sikerrel.

3. Aki többnek akar látszani, azt is szeretné, ha mindentudónak tűnne. Ellentmondást nem tűrően ragaszkodik saját elképzeléseihez. Ritkán hallgat meg másokat, s nem is számít nekik más ember véleménye. Mivel saját tekintélyét védelmezi, a legegyszerűbb kizárnia mindent, ami azt megkérdőjelezheti.

4. Aki többnek akar látszani, ritkán lehet önmaga, s nem tehet akármit. Mások előtt mindig vigyáznia kell, hogy viselkedésével védelmezze a tekintélyét. Nem kérhet bocsánatot, nem ismerheti be, ha tévedett, és nem vallhatja be tudatlanságát.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?