Roma családok és közösségek a fejlesztési programok középpontjában

640 ezer eurót költöttek a romák integrációjára tavaly
Besztercebánya |

40 000 eurós támogatást nyújt a roma közösségeket támogató programok megvalósításához az Ekopolis Alapítvány és a Kárpátok Alapítvány. Az idei a roma közösségfejlesztési program negyedik évfolyama, ebben az évben a közép-szlovákiai roma közösségek öt projektjének támogatását tervezik. További hét tervezet megvalósítását segítik Kelet-Szlovákiában is. Ezúttal a gyerekek egészséges fejlődése és az őket körülvevő környezet fejlesztése áll a középpontban. 

„A roma közösségekben a korábbi években végzett munka eredményeire épül a program. Ez alapján sikerült felismerni az alapproblémákat, meghatározni a kiindulási pontokat és fejleszteni a programot. Nagy hangsúlyt fektetünk a családokra, az egészen kicsi gyerekekre, közösségekre, az integrációra” – közölte Milan Hronec, az Ekopolis Alapítvány programkoordinátora.

A program fő célja, hogy a szülőket felelősségteljes viselkedésre ösztönözze, hogy megfelelően tudjanak gondoskodni a gyerekeikről, a családjukról, valamint hogy megváltoztassa a roma családokkal kapcsolatos sztereotípiákat, amelyek hátrányosan érintik a roma nőket.

Az Ekopolis Alapítvány támogatásával több, a roma közösségek fejlesztésére és felzárkóztatására irányuló program is megvalósult már Közép-Szlovákiában, például Besztercebányán, Füleken.

Támogatást kap a nagykürtösi kisebbségi közösségi központnak is a roma nők státuszának javítása, az egészségtudatosság növelése céljából induló programjára, valamint a rimakokavai kulturális és oktatási szövetség iskolai felkészítő projektjére

A programok ebben a hónapban indulnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?