Elhunyt Seymour Cassel, Wes Anderson és John Cassavetes filmjeinek sztárja

Seymour Cassel

Elhunyt 84 évesen Seymour Cassel amerikai filmszínész, John Cassavetes és Wes Andreson filmjeinek sztárja, akit az Arcok című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelöltek - írta meg a Variety.com.

Lánya, Dilyn Cassel Murphy hétfőn elmondta, hogy apja, aki Alzheimer-kórban szenvedett, vasárnap családja körében hunyt el Los Angelesben.

Cassel több tucatnyi független filmben játszott, rendszeresen szerepelt John Cassavetes és Wes Anderson alkotásaiban. Ő alakította Bert Fishert Anderson Okostojás című filmjében, de láthatták a nézők a rendező Tenenbaum, a háziátok és az Édes vízi élet című vígjátékaiban is. 

Cassel 1935-ben született Detroitban. "Nagyon dühös kamasz volt" - idézte fel később. Sokszor keveredett bajba, és a Cassaveteshez fűződő barátsága változtatta meg az életét, és indította el a színészi pályán. A rendező első, New York árnyai című munkájában debütált. Később játszott a Too Late Blues és a The Webster Boy című filmjeiben, és a The Llyod Bridges Show egy epizódjában is feltűnt, amelyet Cassavetes rendezett. Korai televíziós munkái között volt a Twelve O'Clock High, az F.B.I. és a Batman is.

Az amerikai filmakadémia 1968-ban jelölte a legjobb mellékszereplő Oscar-díjára Cassavetes Arcok című filmjéért, amelyben Chetet játszotta. A későbbiekben Cassavetes Minnie és Moskovitz, Egy kínai bukméker meggyilkolása és Szeretetáradat című filmjeiben is játszott.

 Andersonnak Alexandre Rockwell mutatta be, akinek A levesben című filmjében szerepelt 1992-ben, amiért színészi díjat kapott a Sundance Filmfesztiválon.    

További ismert filmjei között van a Dick Tracey, a Bádogemberek, az Első állomás Las Vegas vagy a Tisztességtelen ajánlat. Szerepelt Steve Buscemi Bárbajnokok című rendezői bemutatkozásában, majd a színész-rendező Állati kiképzés és Facér Jimmy című filmjeiben is.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?