George Clooney szállodabojkottra szólított fel

A londoni The Dorchester hotel is a bojkottálandó szállodák között van

George Clooney amerikai filmsztár brunei tulajdonban lévő luxusszállodák bojkottjára szólított fel, így tiltakozva az ellen, hogy az ország április eleje óta halálbüntetéssel sújtja a homoszexualitást.
 

A délkelet-ázsiai Borneó szigetén fekvő Brunei Szultanátusban április 3-a óta halálra kövezhetik vagy korbácsolhatják azt az állampolgárt, akiről kiderül, hogy homoszexuális vagy házasságtörő. A kevesebb mint félmilliós lélekszámú monarchia olajban gazdag, „de persze 1962 óta nem tartottak választásokat és a saría legextrémebb verzióját vezették be” – írja felhívásában George Clooney, aki szerint az embertelen szigor mögött a brunei szultán áll. Ő a világ egyik leggazdagabb embere, aki a Brunei Befektetési Ügynökségen keresztül „néhány egészen mutatós” szálloda tulajdonosa is – tette hozzá a színész.

A következő szállodákról van szó:

The Dorchester, London

45 Park Lane, London

Coworth Park, Nagy-Britannia

The Beverly Hills Hotel, Los Angeles

Hotel Bel-Air, Los Angeles

Le Meurice, Párizs

Hotel Plaza Athenee, Párizs

Hotel Eden, Róma

Hotel Principe di Savoia, Milánó

Clooney szerint ezek kifejezetten szép szállodák, ő is megszállt némelyikükben, bár akkor még nem tudta, ki a tulajdonosuk. Az ott dolgozók szerinte kedvesek, segítőkészek, de nincs tulajdonrészük. Egyvalami viszont a színész szerint egyértelmű: az ezekben a házakban megszálló, találkozókat tartó vagy vacsorázó vendégek olyan emberek bevételeit gyarapítják, akik saját homoszexuális vagy házasságtöréssel megvádolt polgáraikat köveztetik vagy korbácsoltatják halálra.

„Brunei monarchia és bármilyen bojkott is csak kevés hatással lehet a törvények megváltoztatására. De tényleg segíteni fogunk az emberi jogok megsértésének finanszírozásában? Tényleg támogatni fogjuk anyagilag az ártatlan polgárok meggyilkolását?”– írta. Szerinte a gyilkos rezsimeket nem lehet megszégyeníteni, viszont a velük üzletelő és fejüket inkább elfordító bankokat és más intézményeket igen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?