Bobby megtalálta a lelki békéjét

Patrick Duffy

Sosem közelített a művészethez a Dallas, de egyetlen film, széria vagy műsor sem volt képes annyira kiüríteni az utcákat, mint ez a kultikus sorozat. 

Emberek milliói nézték a 80-as években – még olyan személyiségek is, mint Ingmar Bergman, aki annyira magával ragadóan rossznak találta a sorozatot, hogy egyetlen részt sem akart kihagyni. A furfangos Jockey és a tiszta szívű Bobby akkoriban a világ legnépszerűbb alakjai voltak, s az őket megszemélyesítő színészeknek soha nem látott népszerűséget hozott a sorozat.

Larry Hagman 81 évesen 2012-ben meghalt, Patrick Duffy pedig, aki pár héttel ezelőtt, március 17-én lett 70 éves, a felismerhetetlenségig megváltozott. Olyan, mint egy guru. Nincs benne semmi a régi Bobbyból, megjelenésével, frizurájával is mintha csak azt akarná igazolni, hogy buddhista, és e vallás tanításai szerint él. Ám épp ez a vallás és a meditálás vezette őt ki a mély depressziójából, amelybe két évvel ezelőtt, felesége, a 10 évvel idősebb Carlyn Rosser elvesztése után esett. A színész sokáig nem adott hírt magáról, nem reagált a találgatásokra sem, amelyek szerint elhagyta feleségét, fiatalabb partnernőt talált. Ebből semmi sem volt igaz, mindvégig, amíg hallgatott, Carlynt ápolta, támogatta, mert súlyos beteg volt, és végül 2017 januárjában elhunyt. A színész fél évre rá jelent meg a nyilvánosság előtt egy rendezvényen, ekkor hökkentek meg a kollégák, a rajongók, akik alig ismertek rá a jóképű Bobbyra. Lefogyva, szakállasan, megőszülve, meggyötörve állt előttük, de már tudott mosolyogni. Bevallotta, hogy csakis a hite segítette abban, hogy visszatérjen az életbe, ahogy azt Carlyn is akarta volna. Felesége halála örökre megváltoztatta az életét, de szerelme sosem múlik el – nyilatkozta a közelmúltban.

Patrick Duffy az életben is nagyon hasonlított Bobby Ewingra – úgy 75 százalékban, ahogy mondta. Ő is jószívű, mindene a család, imádta a feleségét, sose csalta meg, pedig lett volna rá lehetősége. De még mennyi!

Nem kényeztette őt azonban túlságosan a sors. Bár karrierje beindult, népszerű és keresett színész lett, magánélete szintén csodálatos volt, nagy tragédiák érték. Legutóbb élete szerelmét vesztette el, korábban pedig a szülők hagyták el őt, mindketten egyszerre, hirtelen, tragikus módon. Amikor a Dallas-rajongók talán épp a sorozat valamelyik izgalmas részét nézték 1985 novemberében, montanai bárukban két tizenhét éves fiú lelőtte Patrick szüleit. A kasszából 80 dollárt raboltak – két életet oltottak ki egy maroknyi dollárért. Duffy épp a Dallast forgatta, amikor telefonon értesítették a történtekről. Éveken át nem bírta elviselni a telefon csörgését, mindig megriadt, amikor meghallotta. „Borzasztó volt, elképzelhetetlen fájdalom, mintha, belevágtak volna a lelkembe” – emlékezett vissza a szörnyű eseményre. A két gyilkost életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, de már 2007-ben szabadon engedték őket. Vissza-visszatérő traumaként élte meg Bobby a gyilkosságot, de mára minden fájdalma enyhült, hála a békeszerető vallásnak.

„Megtaláltam a lelki békémet, és nem érzek már semmiféle gyűlöletet a gyilkosokkal szemben sem – nyilatkozta a színész. – Ha a szüleimre gondolok, hálával teszem, s köszönettel azért, amire megtanítottak.” (ug)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?