Megérdemelten nyertek a rimaszombatiak

szupiszkaszelfi
Rimaszombat |

Megszerezte első tavaszi góljait és első tavaszi győzelmét a rimaszombati labdarúgócsapat a III. liga közép-szlovákiai csoportjában, ahol hazai pályán 2:1-re nyertek a Liptovský Hrádok együttese ellen.

Rimaszombatban sok változás történt a télen, Anton Jánoš vezetőedző szerződése lejárt, helyére a térségben jól ismert Bari Jenő került, aki korábban már vezette a gömörieket. A tervezett, de meg nem valósult futballakadémia kapcsán kiéleződött ellentétek miatt távoznia kellett a klubtól Domik Attila sportigazgatónak (a tisztség azóta is betöltetlen az egyesületben) és az utánpótlásért felelős Richard Rubintnak is.

A játékoskeretben is történtek változások, távozott Tatar, Šága, Szekulics, Kocsijasevics és Václavik, érkezett viszont a kapus Niko Páriš, valamint a korábban Rimaszombatban már megfordult Lukáš Hrnčiar, Oleksander Lovyniuk és Köböl Máté. A cserekapus posztjára a Besztercebányára távozó Šága helyett ifjabb Július Nôta, a tíz évvel ezelőtt meggyilkolt legendás kapus fia jött a Duklától.

Az első két tavaszi meccsüket idegenben játszották a rimaszombatiak, Námestovóban gól nélküli döntetlent értek el, Zólyomban pedig 3:0-ra kikaptak. Bari Jenő vezetőedző utóbbi meccs után arra panaszkodott, hogy ugyan egész héten a zólyomiak egyszerű, előreívelt labdákra támaszkodó futballjára készültek, fegyelmezetlenségek miatt mégsem sikerült pontot szerezniük. Az egykori gólvágó azt is megjegyezte, hogy a csatársorba elkelne még némi erősítés.

A liptóiak elleni mérkőzés előtt egy nappal ez meg is érkezett Vladyslav Mazur személyében, az ukrán csatár két éve már játszott egy fél évet Rimaszombatban. A liptóiak ellen pontosan teljesítette is a feladatát, középcsatárként sok labdát megtartott, sok párharcot megnyert, így a többiek is gyakrabban kerültek helyzetbe.

A hazaiak már a 16. percben megszerezték a vezetést Jankovics lapos lövése után, a második félidőben pedig Hrnčiar jó helyzetfelismerésé után Jass növelte az előnyt. Bár hat perccel a lefújás előtt Köbölről egy pontrúgás után szerencsétlenül a saját kapujába pattant a labda, az egész meccs alatt helyzetet sem kidolgozó liptóiak nem tudtak egyenlíteni, a rimaszombatiak megérdemelten nyerték meg a meccset.

„Nagyon kellett ez a győzelem – nyilatkozta lapunknak Bari Jenő vezetőedző. – Úgy kell játszanunk, ahogy az első félidő 40. percéig futballoztunk, aktívak voltunk, sok helyzetet dolgoztunk ki. Sajnálom, hogy a második félidő második felében a középső középpályásaink túlságosan behúzódtak a védők elé, így túl nagy területet hagytunk az ellenfélnek. Néhány akciót jobban is végigvihettünk volna, de teljesen megérdemelten nyertünk. Remélem, a srácok is elhiszik, hogy tudnak futballozni.”

A felkészülési időszak után ugyanis sokan bírálták a csapatot, mert javarészt elvesztette a meccseit, igaz, legtöbbször magasabb osztálybeli ellenfelek ellen (Lokomotíva Košice, Dukla B. Bystrica). A szurkolókban viszont leginkább a V. ligás ajnácskőiek elleni 2:1-es vereség maradt meg, ahol három ifijátékossal álltak fel a rimaszombatiak.

„Bár az ajnácskőiek elleni meccset leszámítva magasabban jegyzett csapatoktól kaptunk ki, a sikertelen edzőmeccsek miatt talán egy kicsit én is elbizonytalanodtam. Az első két tavaszi bajnokin visszafogottabb taktikát választottam, ezért magamat is hibáztatom – fogalmazott önkritikusan Bari. – A liptóiak ellen megmutatkozott, hogy a támadófocira kell alapoznunk, ezzel sikeresek tudunk lenni.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?