D4R7: Érsek Árpád az országos rendőrfőkapitánnyal találkozott

Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter szerdán a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) épületében találkozott Milan Lučanský országos rendőrfőkapitánnyal, hogy a pozsonyi körgyűrű építésével összefüggő környezetszennyezési ügyről tájékozódjon. „Nem kihallgatáson voltam, tájékozódtam a rendőrkapitánynál, hol tart a D4R7-es ügy kivizsgálása” – mondta a miniszter.

A találkozóban nem lát semmi különöset. „Első kézből akartam információkat szerezni, hogy tudjam, mi a teendő”, magyarázta. Hozzátette, a minisztériumnak egyelőre nem kell semmilyen intézkedést hoznia, a rendőrségi nyomozás eredményét várják.

Arra a kérdésre, miért nem a belügyminiszternél, Denisa Sakovánál (Smer-SD) tájékozódott, azt válaszolta, a miniszter asszony nem avatkozhat be a nyomozásba, és nincsenek róla részletes információi, ezért kért találkozót Lučanskýtól.

Nem kényszerítettem, hogy áruljon el részleteket a nyomozásról

– hangsúlyozta Érsek. Mint mondta, számára az a legfontosabb, hogy az ügy miatt nem kellett leállítani az autópályaépítést. A következő lépésről akkor döntenek, ha beigazolódik, hogy valóban környezetszennyezés történt a D4-es autópálya és az R7-es gyorsforgalmi út, konkrétan a pozsonyi körgyűrű építésével összefüggésben. 

A megbízott nyomozó a környezet veszélyeztetésének és károsításának bűncselekménye ügyében eljárást indított egy természetes személy, M. J. H., illetve egy jogi személy ellen. Utóbbi egy pozsonyi, építészeti jellegű, korlátolt felelősségű társaság. A terhelt szabadlábon védekezhet. További három őrizetbe vett személyt tanúként hallgattak ki, majd elengedték őket. Az említett bűncselekményekért kiszabható büntetés négytől tíz évig terjed.

A rendőrök március 28-án Pozsony megye több pontján is razziáztak, mert a gyanú szerint a D4-es és az R7-es építéséhez szennyezett földet vagy építési hulladékot használtak fel. Az akcióban részt vettek a Környezetvédelmi Minisztérium szakértői is.

A Pozsonyi Kerületi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának rendőrei Pozsony megye több pontján összesen 11 házkutatást, illetve nem lakáscélú helyiség vagy telek átkutatását hajtották végre. Az intézkedések során négy személyt őrizetbe vettek

– közölte a rendőrség. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?