Kiska: A parlamenti képviselők ismét nem teljesítették a kötelességüket

Andrej Kiska
Pozsony |

A parlamenti képviselők ismét nem teljesítették a kötelességüket, amelynek értelmében 18 jelöltet kellet volna kiválasztaniuk, hogy közülük a köztársasági elnök kilencet kinevezhessen. 

Mindezt Andrej Kiska államfő mondta el a szerdai szavazásra reagálva, amelyen a képviselők hat jelöltet választottak ki. Kiska jelezte, hogy a közeljövőben nyilatkozni fog arról, hogy milyen lépéseket fog tenni az ügyben.

A parlament hat alkotmánybíró-jelöltet választott ki, akiket majd Andrej Kiska államfőnek fog ajánlani. A jelöltekről titkos szavazással döntöttek. A kiválasztott jelöltek: Ivan Fiačan, Peter Molnár, Rastislav Kaššák, Ľuboš Szigeti, Daniela Švecová és Michal Truban. Az államfőnek hármat kell kiválasztania közülük.

Az Alkotmánybíróságról kilenc bíró hiányzik, a képviselőknek ezért 18 jelöltet kellett kiválasztaniuk, hogy közülük az államfő kilencet kinevezhessen. Mivel nem választották ki a szükséges számú jelöltet, a szavazást csütörtök (4. 4.) késő délután megismétlik. A második fordulóba minden, nem kiválasztott induló bejutott.

Az Alkotmánybíróság 13 helyett jelenleg négy bíróval működik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?