Tizenkét dél-szlovákiai érem

birkózás
Snina/Dunaszerdahely/Rima-szombat. |

 Három bajnoki címet, hat elsőséget, összesen tizenkét érmet szereztek a dél-szlovákiai klubok birkózói a juniorok szabadfogású országos bajnokságán. 

Sninán a fiúk mezőnyében tizenegy honi klub negyvennégy versenyzője mérte össze tudását. A dunaszerdahelyiek öt versenyzőt neveztek, közülük hárman éremmel gyarapították gyűjteményüket. A trió legeredményesebbikének a válogatott tagja, Hakszer Balázs bizonyult, aki immár hatodszor szerzett országos bajnoki címet! „Balázs a 65 kg-os súlycsoportban technikai tusgyőzelemmel kezdett, majd rimaszombati ellenfelét fektette két vállra, ezzel a dobogó legfelső fokára került. Az 57 kilósok mezőnyében a korát tekintve még kadett Csörgő Tamás ezüstérmes lett, Gányovics Balázs pedig egy vesztes és négy győztes meccsének köszönhetően a dobogó legalsó fokára került a 74 kg-os súlycsoportban. A lányoknál kevesen voltak, Bacsfai Réka ellenfél híján első helyezettként került a viadal krónikájába” – ecsetelte védenceik helytállását lapunknak Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke. 

A gömöriek két bajnokkal büszkélkednek. „Pavol Rapčan újfent teljesítette az elvárásokat: idén előbb kötöttfogásban diadalmaskodott, ezúttal pedig a másik fogásnemben is a legjobbnak bizonyult. Mivel tavaly három országos bajnoki címmel került rivaldafénybe, ezért ő öt bajnoki címnél tart. Kondáš bronzérmével is elégedett vagyok A lányoknál a mieink háziversenyt vívtak a 65 kilósok súlycsoportjában, a bajnoki aranyérem Čintalanová nyakába került” – értékelte a rimaszombati Lokomotíva birkózóinak produkcióját edzőjük, Radnóti József.

Egyébként Bacsfai Rékához hasonlóan a marcelházai Zsidek Rékának és a nagymegyeri Molnár Zsuzsannának sem akadt kihívója. Az országos bajnokságon az említetteken kívül még a naszvadi Turancsík Anettnek és a marcelházai Hulman Nikolasnak is jutott érem.

Érdekes

JUNIOROK ORSZÁGOS SZABADFOGÁSÚ BAJNOKSÁGA

Fiúk (13 egyesület, 44 versenyző), dél-szlovákiai dobogósok – 57 kg: 1. Pavol Rapčan (rimaszombati), 2. Csörgő Tamás; 65 kg: 1. Hakszer Balázs (dunaszerdahelyiek), 3. Kondáš Attila (rimaszombati); 74 kg: 3. Gányovics Balázs (dunaszerdahelyi); 79 kg: 3. Hulman Nikolas (marcelházai). 

Lányok (9 egyesület, 12 versenyző) – 50 kg: 1. Zsidek Erika (marcelházai); 55 kg: 3. Turancsík Anett (naszvadi); 62 kg: 1. Bacsfai Réka (dunaszerdahelyi); 65 kg: 1. Kristína Čintalanová, 2. Zuzana Porubiaková (rimaszombatiak); 72 kg: 1. Molnár Zsuzsanna (nagymegyeri). ⋌

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?