Szalkán, Bényben és Helembán nagyon kevesen járultak az urnákhoz

Érsekújvárban sorra érkeztek a választók
Érsekújvár |

Érsekújvár. Az Érsekújvári járásban az elnökválasztás első fordulójában 40,65 százalékos, a második fordulóban csak 35,12 százalékos volt a részvételi arány. A legalacsonyabb választási részvétel a statisztikai hivatal adatai alapján ismét a párkányi térségben volt.

Zuzana Čaputová 24 230 szavazatot kapott (59,76 százalék), ellenjelöltjét 16 311 lakos választotta a térségben (40,23 százalék). A legnagyobb választási kedv a járásban az első fordulóhoz hasonlóan ismét a mintegy háromszáz lakosú Valkházán (Vlkas) volt, ahol korábban a lakosok 58,88, most 55,88 százaléka járult az urnához. Zsitvamihályban a lakosok 51,88, Gyarakon (Kmeťovo) a lakosok 51,04 százaléka voksolt. A párkányi régióban az átlagosnál alacsonyabb volt a választási kedv már az első fordulóban is, a helyzet múlt szombaton sem változott. Szalkán csupán a lakosok 15 százaléka, Bényben a választásra jogosultak 15,11 százaléka, Helembán is csak a lakosok 16,02 százaléka és Kéménden 16,44 százalékuk élt a szavazati jogával. Zuzana Čaputovára Zsitvabesenyőn a lakosok 82,26 százaléka, Kisújfalun 81,69 százaléka szavazott. Az elnök asszony támogatása Kürtön, Udvardon és Nagykéren is meghaladta a lakosok támogatásának a nyolcvan százalékát. Maroš Šefčovič Gyarakon a lakosok 72,90 százalékát, Valkházán 79,91, valamint Zsitafödémesen a választók 71,28 százalékát győzte meg. A legkevesebb szavazatot Šefčovič Zsitvabesenyőn (17,73 százalékot), Kisújfalun (18,30 százalékot) és Kürtön (18,82 százalékot) kapott. Udvardon, Nagykéren is jóval húsz százalék alatt volt a rá adott szavazatok aránya. Maroš Šefčovič nyerte meg a választásokat Nagysurányban, ahol a lakosok 56,14 százaléka választotta. A legszorosabb verseny Kicsinden volt, ahol csak 16,71 százalékos volt a részvételi arány, és Zuzana Čaputová csak három szavazattal kapott kevesebbet, mint az ellenfele. Érsekújvárban az első fordulóban a lakosok 45,1 százaléka, a második fordulóban a 40,6 százaléka vett részt a választásokon. Zuzana Čaputovát a lakosok 70,2 százaléka választotta, összesen 7211 érsekújvári lakos. Šefčovičot a járási székhelyen élők 14,2 százaléka választotta, 2048 választásra jogosult személy.

Párkányban az első fordulóban a lakosok 32,8, a másodikban a 30,4 százaléka járult az urnákhoz. Zuzana Čaputová bizalmát a választók 71,2 százaléka nyerte el, a Duna parti városban 1841 szavazatot kapott. Maroš Šefčovičot a lakosok 28,8 százaléka választotta, 746 lakos.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?