Kiska: Az egész megbízatásom alatt éreztem az emberek támogatását

Andrej Kiska államfő megköszönte az embereknek a támogatást és a bizalmat, amely az AKO ügynökség által végzett felmérésből derül ki. Hozzátette: az emberek bizalmát és támogatását az egész megbízatási ideje alatt érezte.

A palotában töltött öt évem alatt sok problémát kellett megoldanom, és olyan kérdésekben is egyértelműen állást foglaltam, amelyek nem voltak népszerűek. Úgy gondolom, hogy természetes emberi dolog, hogy csak nehezen találnánk olyan embert, aki minden egyes nézetemet osztja. A lejáratás és sárdobálás is megtette a hatását. Ezért még inkább nagyra becsülöm, hogy az emberek értékelik a tisztességes értékeket, amelyeket képviselek

– áll a közösségi oldalán.

Azt is elárulta, hogy felelősséget érez az AKO felméréséből kiderült tények miatt, amelyek arról árulkodnak, hogy az emberek 40 százaléka el tudja őt képzelni a politikában továbbra is. „Megígértem, hogy mindent megteszek, ami csak az erőmből kitelik, hogy a legközelebbi parlamenti választások után Szlovákiának tisztességes és igazságos kormánya legyen. Az ígéretemet be is tartom" – tette hozzá.

Az említett felmérésből kiderül, hogy Kiska a legmegbízhatóbb, Robert Fico (Smer-SD) pedig a legkevésbé megbízható politikus. Kiskának a válaszadók 57 százaléka szavazott bizalmat. A második helyen Peter Pellegrini kormányfő áll (Smer-SD), őt a megkérdezettek 52 százaléka tartja megbízhatónak. Az első ötbe került még Igor Matovič, az OĽaNO mozgalom vezetője (36 százalék), Richard Sulík, az SaS elnöke (35 százalék) és Bugár Béla, a Most-Híd elnöke (34 százalék).

Ezzel ellentétben a válaszadók a legkevésbé megbízhatónak Robert Ficót tartják (79 százalék). A negatív lista második helyén Marian Kotleba, az ĽSNS elnöke áll (76 százalék), a harmadik helyen pedig Andrej Danko, a parlament és az SNS elnöke (73 százalék). Őket követi Bugár Béla (64 százalék) és Boris Kollár, a Sme rodina mozgalom vezetője (62 százalék).

A felmérést az AKO ügynökség végezte március 27-én és 28-án egy 1000 főből álló reprezentatív minta bevonásával. A megkérdezettek a következő utasítást kapták: „Politikusok nevét fogom felolvasni. Arra kérem, hogy mindegyiknél nevezze meg, hogy megbízhatónak tartja-e.“

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?