Köbölkúton megszakadt a futballfolytonosság

focilabda

Az őszi idényt tizenkettedikként zárták az érsekújvári területi futballbajnokság Meva VII. ligájában. A zárófordulóban még két bevetésre kész cserejátékosuk is ült a kispadon, a téli holt idényben azonban egyszerűen elfogyott a csapat. 

A tavaszi rajt előtt aztán bedobták a törülközőt, a mezőny tizenhárom alakulatra zsugorodott. A köbölkútiak korábbi eredményeit törölték, amiből elsősorban a pozbaiak húztak hasznot. Ők ugyanis az ősszel döntetleneztek a köbölkútiakkal, a feljutásért vívott küzdelmükben nagy ellenfélnek számító Podhájska viszont győzött ellenük, így a pozbaiak megelőzték ellenfelüket. A köbölkútiak büntetésként ezer eurót kénytelenek befizetni a szövetség kasszájába.

„A 2018/2019-es szezon végén még a dobogó harmadik fokára állhattunk úgy, hogy mindössze két ponttal maradtunk le a bajnok nagysurányi fakótól. Visszapillantva a múltra, hosszú ideig szünetelt a foci a községben, és a velem akkor egykorú, most már harminchoz közeledő társaimmal felélesztettük a klubot. Sajnos az egyedüli támogatónk, a községi önkormányzat csak elenyésző összeggel tudta segíteni a csapat működését, ezért többnyire kunyerálni kellett az anyagiakért. Még a fűnyírót is a térítésmentesen dolgozó edzőnk, Ivanics Zorán vásárolta, ráadásul a nem hazai játékosok útiköltségét, az idegenbeli mérkőzésekre való kiruccanásokat és a frissítőket is ő finanszírozta” – kesergett Dolák René köbölkúti klubelnök, a csapat huszonhét éves gólfelelőse.

Gondjaikat csak tetőzte, hogy a diákokat (U12) sem tudták bejelenteni a bajnoki küzdelmekbe. Korábban a szőgyéniekkel közösen alkottak egy csapatot, és mivel a szőgyéniek közben a nagyölvediekkel léptek szövetségre, a köbölkútiaknak nem maradt elég játékosuk. Mivel a versenyszabály értelmében a felnőttgárda mellett egy korosztályos csapatot is szükséges indítani, a területi szövetség illetékes bizottsága 1300 eurós bírsággal sújtotta őket (fellebbezésük után a büntetést 800 euróra mérsékelték).

A tavaszi rajt előtt három alkalommal is összehívták a játékosértekezletet, és a résztvevőknek elállt a lélegzetük, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy kizárólag hét–nyolc labdarúgó tudja ilyen áldatlan körülmények között vállalni a köbölkúti folytatást. A keret tagjai közül néhányan külföldön dolgoznak, és jócskán akadnak olyanok is, akik máshol folytatják további pályafutásukat. Muzslára, Marcelházára, Szőgyénbe, Ipolyszalkára, Zsitvabesenyőre, Kisújfalura, Bátorkeszibe és Kőhídgyarmatra távoztak.

A mintegy kétezer-kétszáz lakosú település tehát felnőtt- és ifjúsági foci nélkül maradt. Hogy meddig, azt senki sem tudja megjósolni...

"Játékostársaimmal arra a következtetésre jutottunk, hogy új állomáshelyünkön remélhetőleg lélektanilag megnyugszunk, és nemsokára visszatérünk eddigi sikereink színhelyére. És kezdünk mindent elölről!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?